Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a efectuat 711 controale in unitati din industria alimentara in perioada 24 decembrie 2007-4 ianuarie 2008 in Bucuresti, in urma carora a aplicat 45 de sanctiuni contr
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a efectuat 711 controale in unitati din industria alimentara in perioada 24 decembrie 2007-4 ianuarie 2008 in Bucuresti, in urma carora a aplicat 45 de sanctiuni contraventionale in valoare de 92.600 lei.

Inspectorii au mai aplicat 32 de avertismente, trei ordonante de suspendare temporara a activitatii si doua ordonante de interzicere a activitatii. De asemenea, au fost confiscate 2.224,5 kg produse alimentare de origine animala neconforme. Principalele deficiente constatate sunt igiena necorespunzatoare a spatiilor de lucru si depozitare, produse fara elemente de identitate si alimente cu termen de valabilitate expirat. Alte deficiente constatate vizau lipsa inregistrarii activitatilor efectuate, lipsa monitorizarii temperaturii in spatiile de frig, etichetare necorespunzatoare si lipsa echipamentelor de protectie si a carnetelor de sanatate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.