Arpad Dobre Studentii romanii pot obtine un job binisor platit in Germania. Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti va organiza o selectie pentru studentii care doresc sa lucreze in Germania pe perioada vacantei de vara, pentru
Arpad Dobre Studentii romanii pot obtine un job binisor platit in Germania. Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti va organiza o selectie pentru studentii care doresc sa lucreze in Germania pe perioada vacantei de vara, pentru minimum doua luni. Conditii La selectie pot participa studenti care urmeaza cursuri la zi, la orice facultate acreditata conform legii, cu exceptia studentilor din primul sau ultimul an de studii. Solicitantii trebuie sa depuna un dosar si sa sustina testul de limba germana, in perioada 7 - 21 ianuarie, zilnic, intre orele 10.00 si 15.00, la Centrul de Informare si Consiliere privind Cariera (CICC), din str. Vanatori nr. 1, sector 5, Bucuresti. Informatii suplimentare se pot obtine la telefon 021/337.21.94. Domenii si salarii De la CICC am aflat ca studentii romani care vor lucra in Germania in perioada vacantei de vara vor avea la dispozitie locuri de munca in agricultura, gastronomie (in regim de hotel-restaurant, precum si de tip fast-food), unitati industriale (fabrici si uzine) si la curatenia cladirilor. Cu exceptia constructiilor (1.424 de euro/ luna), in Germania nu exista salariu minim la nivel national. Reprezentantii CICC nu ne-au putut preciza care este nivelul salariilor in aceste domenii de activitate, dar au mentionat ca studentii romani vor fi platiti la fel ca fiecare dintre cetatenii UE care lucreaza in domeniile respective. Potrivit Agentiei Nationale opentru Ocuparea Fortei de Munca, salariile in agricultura din Germania sunt de circa 800 de euro pe luna si urca pana la 1.200 de euro pe luna in gastronomie (entry level) si chiar mai mult in domeniul industrial.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.