Iustin Capra, celebrul inventator in varsta de 73 de ani, a ramas fara palton. Omul isi lasase haina in mini-masina sa, inventie proprie, in fata casei sale din Balotesti. Necajit, omul s-a prezentat la politie si a reclamat furtul, iar oamenii legi
Iustin Capra, celebrul inventator in varsta de 73 de ani, a ramas fara palton. Omul isi lasase haina in mini-masina sa, inventie proprie, in fata casei sale din Balotesti. Necajit, omul s-a prezentat la politie si a reclamat furtul, iar oamenii legii au promis sa-l sprijine. La scurt timp dupa furt, agentul-sef Gheorghe Dinu a reusit sa-l identifice pe hot: un copil in varsta de 13 ani. Pentru ca era riscant sa poarte haina, copilul a folosit-o - desi era un palon de firma - alaturi de alte haine uzate, pentru a "captusi" caruta parintilor sai. Micul hot a sustinut ca nu a fost vorba de premeditare, dar trecand prin zona a vazut paltonul in masina lasata descuiata si l-a luat. Iustin Capra, de profesie inginer de aviatie si matematician, are la activ peste 70 de inventii, iar principala lui preocupare a fost realizarea unui automobil de dimensiuni mici, nepoluant si avand consum extrem de redus.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.