In aer liber. Liderul de la Kremlin a petrecut vacanta de iarna acasa la Mos Gerila, departe de fastul Moscovei Presedintele rus Vladimir Putin a fost, duminica, acasa la Mos Gerila, la Valiki Ustiug, regiune din Vologda, in Marele Nord rus, pentru
In aer liber. Liderul de la Kremlin a petrecut vacanta de iarna acasa la Mos Gerila, departe de fastul Moscovei Presedintele rus Vladimir Putin a fost, duminica, acasa la Mos Gerila, la Valiki Ustiug, regiune din Vologda, in Marele Nord rus, pentru a sarbatori Craciunul ortodox pe stil vechi, au informat agentiile de presa ruse, citate de Newsin. Presedintele rus a participat la o slujba religioasa la catedrala locala, in Veliki Ustiug, la mai mult de 1.160 de kilometri departare de Moscova, zona fiind descrisa drept "patria" lui Mos Gerila in ultimii ani, cu peisaje feerice de iarna, sanii si, nu in ultimul rand, partii de schi, liderul de la Kremlin fiind un pasionat al sporturilor de iarna. Ieri, in ziua Craciunului ortodox pe stil vechi, presedintele urma sa se intalneasca cu Mos Gerila la el "acasa" si sa viziteze parcul de distractii construit acolo in 1998. In fiecare an, mai mult de 100.000 de turisti vin in aceasta zona. De la prabusirea URSS in 1991, 7 ianuarie - data Craciunului ortodox pe stil vechi - este sarbatoare oficiala in Rusia. Liderii participa deseori la slujbele religioase pentru a sarbatori nasterea lui Iisus.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.