Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat, ieri, dobanda de politica monetara de la 7,5% la 8%. Asa cum s-a intamplat si in cazurile precedente, masura va duce la majorarea dobanzilor bancare, in mod special la credite si, probabil, la depozite. De
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat, ieri, dobanda de politica monetara de la 7,5% la 8%. Asa cum s-a intamplat si in cazurile precedente, masura va duce la majorarea dobanzilor bancare, in mod special la credite si, probabil, la depozite. De asemenea, si moneda nationala va prinde puteri, asa cum s-a intamplat in octombrie 2007, cand BNR a majorat dobanda de la 7% la 7,5% pentru a stapani inflatia. De fapt, masura luata ieri de Banca Nationala este tot una antiinflationista, BNR aratandu-se ingrijorata de cresterea fara sustinere economica a consumului (a creditelor in valuta, in special). La doar o jumatate de ora dupa anuntul BNR, moneda nationala s-a apreciat semnificativ ieri, de la 3,59 lei/euro dimineata, la 3,57 de lei/euro la orele pranzului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.