Directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica - AIEA, Mohammed El Baradei, a exprimat temerea ca reteaua terorista Al-Qaeda pregateste un atac nuclear sau radioactiv intr-o capitala europeana sau araba. El s-a aratat ingrijorat in legatu
Directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica - AIEA, Mohammed El Baradei, a exprimat temerea ca reteaua terorista Al-Qaeda pregateste un atac nuclear sau radioactiv intr-o capitala europeana sau araba. El s-a aratat ingrijorat in legatura cu traficul de materiale radioactive din Romania, Ucraina, Kazahstan si Uzbekistan, pe care Al-Qaeda l-ar putea folosi intr-o astfel de operatiune. Un atac terorist al retelei Al-Qaeda intr-o capitala precum Londra sau Cairo ar fi un cosmar mult mai mare decat atentatele de la 11 septembrie 2001, afirma Mohammed El Baradei intr-un interviu acordat cotidianului arab "Al-Hayat", preluat de Apcom. Seful AIEA sustine ca dispune de informatii privind tentative de trafic cu materiale radioactive, adaugand ca multe cazuri de acest fel apar in tari foste sovietice si din Europa de Est precum Kazahstan, Uzbekistan, Ucraina si Romania.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.