Incercari. Corneliu Ghiciu, nepotul marelui om politic, a avut un destin marcat de extreme Corneliu Ghiciu, un descendent al familiei omului politic Take Ionescu, a trait in exil 45 de ani: a fost consilier diplomatic in Italia, a impresariat modele
Incercari. Corneliu Ghiciu, nepotul marelui om politic, a avut un destin marcat de extreme Corneliu Ghiciu, un descendent al familiei omului politic Take Ionescu, a trait in exil 45 de ani: a fost consilier diplomatic in Italia, a impresariat modele si a fost miner in Australia, iar in Noua Zeelanda a lucrat la o firma de gresie. Povestea vietii domnului Corneliu Ghiciu, in varsta de 78 de ani, e parca subiectul unui film de aventuri. Nascut pe 14 martie 1929, Corneliu Ghiciu a avut intotdeauna mandria ca este nepotul marelui om politic roman Take Ionescu. Exilul de-a dreptul spectaculos al lui Corneliu Ghiciu incepe in anul 1948, pe vremea cand lucra la Banca Nationala a Romaniei: "Pe 13 august 1948, cativa colegi au venit la mine si mi-au spus: te cauta potera. Am vrut sa fug in Severin, insa am fost prins pe tren, dus la Lugoj si pus la munca. Am reusit insa sa fug si de acolo, m-am bagat sub tren, pe osie, am trecut granita si am ajuns in Iugoslavia. Doar ca aici, odata descoperit, am fost trimis la mina in Campia Mierlei. Fiind contabil de meserie, dupa un timp m-au trimis contabil la Belgrad. Aici, insa, m-am bagat inca o data sub tren si asa am ajuns la Trieste, in Italia. La Trieste am dat peste "International Refugee Organization" care m-au luat si m-au dus la Roma si apoi la Napoli, unde am lucrat doi ani consilier diplomat", povesteste Corneliu Ghiciu a carui urmatoare destinatie a fost Australia. "In Australia am lucrat mai intai in modelling si apoi la mina. Dormeam impreuna cu alti colegi langa mina, intr-o pestera, dar am reusit in scurt timp sa ajung sef de mina", spune domnul Ghiciu, care a mai fost in timpul exilului in Papua Noua Guinee si India, iar in Noua Zeelanda spune ca a lucrat la o companie de gresie. In 1968, Corneliu Ghiciu s-a casatorit cu italianca Maria Luiza Di Lacio, au locuit in Pescara, Italia, si au impreuna o fiica, Paula Ghiciu. A revenit in Romania in 1993, in perioada 1997 - 1998 a plecat din nou in Australia, iar din 1998 s-a stabilit definitiv in Romania. "Pana in 2007 m-am judecat pentru o mostenire de la parintii mei, o casa si un teren din judetul Mehedinti pe care le-am pierdut in recurs", a mai spus Corneliu Ghiciu.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.