Doua persoane au murit miercuri dupa ce masinile Salvarii nu au putut ajunge la ei pentru a-i transporta la spital, mai multe drumuri judetene si nationale sunt acoperite de zapada, se circula cu dificultate, iar meteorologii anunta in continuare ni
Doua persoane au murit miercuri dupa ce masinile Salvarii nu au putut ajunge la ei pentru a-i transporta la spital, mai multe drumuri judetene si nationale sunt acoperite de zapada, se circula cu dificultate, iar meteorologii anunta in continuare ninsori abundente si ger in Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Autoritatile locale au actionat cu intarziere sau nu au facut nimic pentru a combate efectele viscolului. Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) a anuntat miercuri ca fenomenele meteorologice din ultimele ore au afectat in special localitati din judetele Teleorman, Olt si Mehedinti, drumuri inchise din cauza ninsorilor inregistrandu-se si in Dolj.

Doua persoane din judetul Mehedinti, un barbat si o femeie, au murit, miercuri, dupa ce ambulantele nu au putut sa ajunga la ele din cauza drumurilor inzapezite. Directorul Servicului de Ambulanta Mehedinti, Horia Ene, a declarat miercuri, corespondentului NewsIn, ca cele doua persoane erau din localitatile Garla Mare si Baia de Arama. O pacienta care ramasese intr-o ambulanta inzapezita in satul mehedintea n Gherghinesti, intre localitatile Ponoare si Baia de Arama, a fost salvata, miercuri, de pompieri, transmite corespondentul NewsIn.

Femeia avea o afectiune cardiaca. Ambulanta in care se afla pacienta ramasese blocata in zapada in dreptul localitatii Gherghinesti in drum spre Spitalul din Baia de Arama. In zona a fost trimis un autocamion cu dubla tractiune si 10 subofiteri de la Garda de Interventie Baia de Arama. "Femeia si asistentul medical au fost transportati de noi la spitalul din Baia de Arama, dupa care s-a actionat si pentru scoaterea ambulantei din nameti", a precizat cpt. Liviu Boruga. Circulatia autovehiculelor este paralizata si in municipiul Drobeta Turnu Severin. Severinenii care au autoturismele parcate pe strazile laturalnice nu au mai putut iesi in aceasta dimineata din cauza stratului de zapada de pe carosabil de circa 40-45 de centrimetri.

Bolnavii aflati in dializa, retinuti in spital
Bolnavii din judetul Dolj care necesita dializa au fost internati, printr-o decizie a Spitalului de Urgenta din Craiova, pentru a preveni incidente precum cel petrecut miercuri dimineata, cand o pacienta nu a putut ajunge la unitatea medicala dupa ce ambulanta in care era s-a impotmolit in zapada.„In prezent, Spitalul Judetean de Urgenta Craiova se ocupa de dializa tuturor persoanelor cu insuficienta renala din judetul Dolj. Este vorba de 60 de bolnavi in tot judetul, si, din cauza vremii nefavorabile, s-a decis internarea acelor persoane care nu sunt din localitatea Craiova. Pana la aceasta ora au fost internate 15 persoane. Sunt cazati pe o perioada nelimitata la Sectia de endocrinologie a unitatii“, a declarat purtatorul de cuvant al SJU Craiova, Adriana Trica. Conducerea spitalului face apel la bolnavii doljeni si la familiile acestora sa se interneze cat dureaza vremea rea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.