Autoritatile bulgare au decretat stare de urgenta intr-o regiune din nord-estul tarii, unde 22 de localitati au ramas fara curent electric din cauza caderilor abundente de zapada, insotite de rafale violente de vant, care au perturbat miercuri transp
Autoritatile bulgare au decretat stare de urgenta intr-o regiune din nord-estul tarii, unde 22 de localitati au ramas fara curent electric din cauza caderilor abundente de zapada, insotite de rafale violente de vant, care au perturbat miercuri transporturile in tara, relateaza AFP.

Ninsorile puternice au dus la anularea a numeroase zboruri, 199 de localitati au ramas fara curent electric, iar 23 fara apa, anunta Protectia civila.

Aeroporturile de la Varna si Plovdiv au fost inchise si aproximativ 20 de zboruri de pe aeroportul Sofia au fost anulate, iar altele au avut intarzieri importante. Porturile Varna si Burgas de la Marea Neagra, inchise miercuri dimineata, au fost redeschise in cursul dupa-amiezii, a anuntat Ministerul Transporturilor.

Stratul de zapada a atins 40 de centimetri in sudul Bulgariei si 60 de centimetri in regiunile muntoase. La Sofia, transporturile au fost perturbate semnificativ, iar primarul Boiko Borisov a amenintat ca va da in judecata societatile insarcinate cu deszapezirea daca situatia nu revine la normal joi.

Traficul rutier pe sosele din Muntii Balcani si pe cele doua autostrazi principale a fost blocat din cauza zapezii. Potrivit serviciilor metorologice, ninsorile abundente vor continua pana la sfarsitul saptamanii, iar salvamontistii au lansat avertismente de avalanse in statiunile de ski. 80 de romani care se intorceau acasa din vacanta petrecuta in Turcia au ramas blocati la 200 de kilometri Ruse din cauza zapezii, informeaza Realitatea TV.

Cele cinci autocare cu turisti au ramas blocate, miercuri dupa amiaza, din cauza vremii nefavorabile. Oamenii spun ca autoritatile bulgare au refuzat sa-i ajute. Pericolul este mare, deoarece din cauza viscolului, stratul se zapada poate depasi 2 metri.

30 dintre turistii romani au reusit sa gaseasca cazare in zona, iar ceilalti 50 risca sa-si petreaca noaptea in masini, deoarece in zona sunt putine locuri de cazare. Conform ultimelor informatii, furnizate de MAE, numarul turistilor romani blocati in Bulgaria s-ar ridica la 1.300.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.