Rabufnirea iernii la inceput de an. Familii izolate, ambulante cu pacienti ramase in nameti, drumuri nationale blocate. Sase drumuri nationale si Autostrada Soarelui sunt inchise. Autostrada Soarelui (A2) a fost inchisa astazi incepand cu ora 5,30 pe
Rabufnirea iernii la inceput de an. Familii izolate, ambulante cu pacienti ramase in nameti, drumuri nationale blocate. Sase drumuri nationale si Autostrada Soarelui sunt inchise. Autostrada Soarelui (A2) a fost inchisa astazi incepand cu ora 5,30 pe tronsonul Bucuresti-Fetesti din cauza ninsorii si viscolului care determina o vizibilitate sub 10 m, potrivit datelor furnizate de Comandamentul de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor.

Comandamentul recomanda ca rute ocolitoare DN 3 Bucuresti - Lehliu si DN 3A Lehliu - Fetesti.

Troiene de zapada, artere blocate, bucuresteni grabiti sa ajunga la munca. Este imaginea Capitalei in aceasta dimineata, dupa o noapte de ninsoare si viscol. Chiar daca numerosi cetateni au ales sa mearga cu mijloacele de transport ale RATB, au ajuns totusi cu mai intarzieri in locurile unde doreau sa ajunga.

Pe aeroportul Henri Coanda cursele aeriene sunt blocate din cauza ninsorii. Trenurile inregistreaza intarzieri de mai multe zeci de minute. Porturile Constanta, Mangalia si Midia raman inchise.

In judetul Giurgiu este inchis din cauza zapezii DN 5B, intre localitatile Balanoaia si Vlasin, si pe DN 6 unde ninge viscolit.

Turistii care au petrecut Revelionul in Bulgaria au o surpriza dupa ce trec de Vama Giurgiu. Echipajele de Politie ii opresc si nu le permit sa treaca intrucat pe drumul DN 5 Bucuresti - Giurgiu vizibilitatea este zero si exista risc de accidente, informeaza Infotrafic.

In judetul Teleorman este blocat din cauza zapezii DN 65A Rosiori de Vede - Turnu Magurele. Pe mai multe sapte drumuri judetene circulatia este intrerupta (DJ 601F Cosoteni - Vedea, DJ 612B Dracsenei - Beuca, DJ 504 Cernetu - Alexandria, DJ 703 Mavrodin - Calinesti, DJ 612 Saceni - Ciolanesti - Orbeasca - Calinesti, DJ 701 Balaci - Tecuci si DJ 653 Baneasa - Balta Sarata).

In judetul Olt au fost deblocate toate drumurile nationale. Din cauza viscolului, utilajele de deszapezire actioneaza cu dificultate pe DN 64 Caracal - Piatra Olt. Cinci drumuri judetene si doua drumuri comunale sunt imchise temporar din cauza zapezii.

In judetul Dolj nu sunt drumuri nationale blocate din cauza zapezii. Pe mai multe drumuri judetene circulatia este intrerupta sau ingreunata - DJ 552 B, Vela-Plenita, DJ 604 C, DJ 606 E, DJ 552, DJ 97 A, DJ 641, DJ 606 C, DJ 643 D, DJ 641 A, DJ 4, DJ 625, DJ 561, DJ 606 A si alte drumuri comunale.

De asemenea, in cursul noptii de miercuri s-a restrictionat si circulatia pe DN 31 prin hotararea Prefecturii Calarasi, Politiei Rutiere Calarasi si a Sectiei de Drumuri Nationale Calarasi.

In judetul Constanta s-a format polei pe raza municipiului Constanta si pe mai multe drumuri, printre care DN22 Lumina - Tulcea, DN39, DN3, DJ226 Navodari - Corbu, DC 86 Mamaia - Navodari. Toate drumurile judetene de la sud de Canalul Dunare Marea neagra sunt inchise circulatiei precum si drumurile nationale 3 de la Basarab la Ostrov si drumul national 38 care leaga Agigea de Negru Voda. In aceasta dimineata a fost convocat Comitetul Judetean pentru situatii de urgenta pentru a discuta despre masurile pe care autoritatile le vor lua.

In judetul Dambovita, pe DN 71 intre localitatile Ulmi si Bratesti zapada adusa de viscol pe carosabil ingreuneaza circulatia.

De asemeanea, si in judetul Mehedinti au fost inchise circulatiei sase drumuri judetene si doua drumuri comunale.

Cosmar pentru soferii de pe Drumul National 65A, in judetul Teleorman. Mai multe masini sunt inzapezite pe soseaua care leaga orasul Rosiorii de Vede si comuna Troianu. Chiar si utilajele de deszapezit au ramas impotmolite.

Zona cea mai grav afectata in acest moment de ninsoare este Oltenia unde stratul de zapada depaseste 43 de centimentri. In unele localitati din Dobrogea, vantul bate cu peste 70 km la ora.

Declaratiile autoritatilor, contrazise de telespectatori

Un barbat din Dolj a scris la Realitatea TV ca centrul Craiovei nu a fost deszapezit deloc, in timp ce subprefectul sustine ca a scos peste 20 de utilaje pe strazi. Persoanele care a semnalat aceste situatii a trimis fotografii pentru a ilustra situatia.

Temperaturile vor scadea in zilele urmatoare, potrivit meteorologilor, incadrandu-se intre -4 si -20 de grade Celsius. Codul Galben dat de meteorologi pentru Oltenia, Muntenia si Dobrogea va inceta in aceasta seara, la ora 22:00.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.