Actorul si regizorul american Sean Penn va fi presedintele celei de-a 61-a editii a Festivalului de film de la Cannes, care se va desfasura in perioada 14-25 mai, informeaza AFP. Penn (47 de ani), fost "copil teribil" al Hollywood-ului, a devenit mai
Actorul si regizorul american Sean Penn va fi presedintele celei de-a 61-a editii a Festivalului de film de la Cannes, care se va desfasura in perioada 14-25 mai, informeaza AFP. Penn (47 de ani), fost "copil teribil" al Hollywood-ului, a devenit mai intai celebru prin casatoria sa tumultoasa cu Madonna, la mijlocul anilor a€˜80, dupa care a castigat respectul colegilor de breasla prin munca sa de actor si regizor. "Festivalul de la Cannes este de multa vreme epicentrul mondial al descoperirii noului val de regizori. De aceea, de-abia astept sa particip anul acesta ca presedinte al juriului", a declarat Penn. Pentru Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, alegerea lui Sean Penn "era un lucru care se impunea de la sine" pentru ca acesta "incarneaza cinematografia americana independenta, dar si un anumit chip al Americii pe care il iubim".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.