Ministrii europeni care au in subordine domeniul piscicol au fost de acord ca in anul 2008 sa menajeze pescuitul codului.

Presedintele portughez al UE a propus  sa se reduca pescuitul acestei specii cu 18% fata de anul 2007. In
Ministrii europeni care au in subordine domeniul piscicol au fost de acord ca in anul 2008 sa menajeze pescuitul codului.

Presedintele portughez al UE a propus  sa se reduca pescuitul acestei specii cu 18% fata de anul 2007. In acelasi timp, ministrii au cazut de acord sa se reduca si numarul de iesiri autorizate pe mare in acest scop cu pana la 10%. Ministrii de la Bruxelles au hotarat sa se diminueze pescuitul tuturor speciilor, cu exceptia celor care sunt in numar suficient.

Limitarile sunt valabile doar pentru Oceanul Atlantic. Pentru Marea Nordului, in cadrul unui acord separat incheiat cu Norvegia, s-a hotarat o crestere a pescuitului cu 11%. Carol Phua, responsabil cu Fondul mondial pentru Natura, a afirmat ca "ministrii responsabili se joaca intr-un fel cu viitorul stocurilor de peste". El a afirmat, de asemenea, ca masurile luate risca sa produca "un dezastru ecologic".

Codul este considerat a fi pe cale de disparitie de mai multi ani, chiar si in Marea Nordului. Pierre-George Dachicourt, presedintele Comitetului national al pescuitului in Franta, a vorbit despre o alta "catastrofa" in Marea Nordului: productia de hering va scadea in anul acesta cu 44%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.