In 2008 vom avea parte de luni ploioase, dar si de zile fara nori pe cer; Recoltele vor fi bogate, iar animalele de pe langa casa vor avea din belsug hrana pe camp. Cel putin asa cred taranii de pe Valea Sieului din Bistrita-Nasaud, care stiu sa cite
In 2008 vom avea parte de luni ploioase, dar si de zile fara nori pe cer; Recoltele vor fi bogate, iar animalele de pe langa casa vor avea din belsug hrana pe camp. Cel putin asa cred taranii de pe Valea Sieului din Bistrita-Nasaud, care stiu sa citeasca semnele cerului si au incredere in calendarele populare.
Maria Stavar are 70 de ani si locuieste in satul Sarata. In prag de an nou s-a trezit dis-de-dimineata si a pregatit calendarul din ceapa, asezand cu grija foile de ceapa ca sa le recunoasca si a doua zi.
Taranii mai spun ca daca inceputul lui decembrie este geros, urmatoarele 10 saptamani vor fi la fel, dar vara va fi calda.




Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.