Doi preoti romani au fost expulzati de autoritatile de la Chisinau, dupa ce acestea au sustinut ca nu aveau documente de munca. Masura a fost dispusa in cadrul unui control care ii vizeaza pe toti preotii din aceasta structura. In urma cu cateva zil
Doi preoti romani au fost expulzati de autoritatile de la Chisinau, dupa ce acestea au sustinut ca nu aveau documente de munca. Masura a fost dispusa in cadrul unui control care ii vizeaza pe toti preotii din aceasta structura. In urma cu cateva zile, IPS Petru al Mitropoliei Basarabiei a avut "neplaceri" la reintoarcerea in tara, dupa ce vamesii moldoveni l-au tinut mai mult timp in punctul de frontiera Sculeni, perchezitionandu-l corporal "in detaliu" si apoi masina pe care a folosit-o in calatoria s-a, suspectand ca ar fi traficant de droguri. Expulzarea celor doi preoti, legala din perspectiva autoritatilor moldovene, se suprapune peste disputele dintre BOR si Biserica Ortodoxa Rusa cauzate de reactivarea a trei episcopii romanesti pe teritoriul moldovenesc.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.