Pe scena Teatrului Metropolis, spectacolul "Crima la Howard Johnson" s-a jucat cu umor jucaus. Mergeti la o comedie delicioasa despre viata de cuplu. Povestea pare sa fie foarte simpla. O doamna nefericita in casnicia sa decide sa-si omoare sotul ! D
Pe scena Teatrului Metropolis, spectacolul "Crima la Howard Johnson" s-a jucat cu umor jucaus. Mergeti la o comedie delicioasa despre viata de cuplu. Povestea pare sa fie foarte simpla. O doamna nefericita in casnicia sa decide sa-si omoare sotul ! Dar nu oricum, ci impreuna cu amantul! De ce? Motivele nu par de inteles, dar tocmai din ceva de neinteles avem un subiect pe cat de simplu, pe atat de real si de des intalnit: o tema clasica a comediei - triunghiul conjugal ce-i are ca actanti, bineinteles, pe sot, sotie si amant.


UMOR. O intriga a vietiia€¦ cea de- a treia persoana intervine in viata unui cuplu. De ce? Nu ne trebuie foarte multe explicatii. Pur si simplu cand e sa se intample se intampla. Adaugam un moment de mare suspans - crima. Totul devine palpitant. Dar de unde provine comicul de situatie? Il regasim in trei tablouri cu trei crime sau mai bine zis cu trei tentative de crima. Mai intai ea vrea sa-si omoare sotul, apoi ea si sotul decid sa-l omoare pe amant (dentistul cuplului), care isi inselase amanta cu asistenta sia€¦ ce credeti ? Se termina aici? In nici un caz ! In ultimul tablou, cei doi "buni prieteni", sotul si amantul, vor sa o omoare pe distinsa doamna! Toate planurile "riguroase" de a infaptui crimele esueaza. Poate pentru simplu fapt ca modelele umane sunt trei tipologii incompatibile cu statutul de criminali: sotul, modelul de sot preaa€¦ tipicar, amantul inofensiv, dar care ca orice amant vrea sa aiba o lista cat mai mare, iar sotia area€¦ slabiciuni; sau poate pentru ca de la ideea de crima unele probleme matrimoniale isi gasesc rezolvarea! Asa arata subiectul unei "crime vesele", cu momente ce te contamineaza la hohote de ras!
Piesa scrisa de Ron Clark si Sam Bobrick a fost tradusa si regizata de Emanuel Parvu. Din distributie fac parte acelasi Emanuel Parvu, Raluca Rusu si Marius Galea. O trupa tanara ce semneaza cu umor savuros un spectacol ce ne face sa descoperim ca de la teatru iesim si cu zambetul pe buze si cu mare chef de a reveni si de a revedea din ce in ce mai des pe scenele teatrului autohton astfel de spectacole. Prin ce? Ne marturiseste insusi regizorul: "Comica€¦ Ilara€¦ Construit pentru publica€¦ Rigoare actoriceasca, teatru de dorit. Las publicul sa-si spuna parerea". Simplu, concis si... modest. Ii vom raspunde: parerea suna ca un slogan: mergeti la o crima ca sa va radeti bine!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.