Blocaj. Ninsorile abundente si rafalele de vant au transformat circulatia rutiera intr-un adevarat calvar pentru soferi Ger. Dupa avertizarea cod galben, meteorologii anunta de maine temperaturi extrem de scazute in toata tara Previziunile meteorolo
Blocaj. Ninsorile abundente si rafalele de vant au transformat circulatia rutiera intr-un adevarat calvar pentru soferi Ger. Dupa avertizarea cod galben, meteorologii anunta de maine temperaturi extrem de scazute in toata tara Previziunile meteorologilor pentru inceputul anului s-au adeverit. Ninsorile si viscolul au pus stapanire pe mai multe zone din tara si, conform avertizarii cod galben, specialistii au anuntat caderi importante de zapada si intensificari ale vantului si pentru Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. In Capitala, firmele care se ocupa de deszapezire au imprastiat solutie antiinghet pe strazile orasului. Viceprimarul Razvan Murgeanu a declarat, ieri, ca singura problema, in Bucuresti, a fost un pod de gheata format pe drum, din cauza spargerii unei conducte de apa. Vremea nefavorabila a creat, insa, dificultati celor aflati in trafic si a lasat in bezna zeci de localitati. Din cauza viscolului, pe mai multe drumuri nationale si pe cateva judetene, circulatia a fost ingreunata. In zona statiunii turistice Ranca, din judetul Gorj, s-a circulat in conditii de iarna, iar stratul de zapada a atins nu mai putin de 70 de cm. Drumarii au fost prinsi pe picior gresit la inceputul acestui an si la Drobeta Turnu Severin. Aici, soferii au fost blocati in trafic, iar masinile au fost de-a dreptul ingropate in zapada. Peste 50 de localitati din nordul judetului Mehedinti au fost, de asemenea, afectate de ninsorile abundente. Desi s-a actionat cu cinci utilaje de deszapezire, drumul national, care leaga Baia de Arama de Baile Herculane, a fost blocat de un strat de zapada de 30 de centimetri. In judetul Dolj, patru utilaje ale Societatii Comerciale de Lucrari Drumuri si Poduri, care lucrau pentru indepartarea zapezii, s-au rasturnat pe marginea drumurilor, iar in judetele Olt si Teleorman, traficul rutier a fost blocat pe mai multe drumuri nationale si judetene. Avertizarea cod galben, emisa de meteorologi, pentru 23 de judete, este valabila pana in aceasta seara, la ora 22.00. In majoritatea regiunilor, in aceasta perioada, va ninge, iar viteza vantului va atinge 70 - 80 km/h. In urmatoarele zile, vremea se va raci accentuat, devenind geroasa in estul, centrul si sudul tarii, mai ales dimineata si noaptea.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.