Ministerul Sanatatii a decis azi constituirea unui comitet de coordonare pentru protejarea starii de sanatate a populatiei si prevenirea situatiilor de urgenta provocate de temperaturile extrem de scazute si caderile abundente de zapada. De
Ministerul Sanatatii a decis azi constituirea unui comitet de coordonare pentru protejarea starii de sanatate a populatiei si prevenirea situatiilor de urgenta provocate de temperaturile extrem de scazute si caderile abundente de zapada. De asemenea, a fost reactivata linia gratuita pentru situatii de urgenta, care poate fi apelata in fiecare zi, intre orele 9.00- 18.00, la numarul 0 800 800 187. La acest telefon, cetatenii pot suna pentru a semnala cazuri de urgente medicale si pentru a afla de la medici recomandarile din aceasta perioada. Comitetul elaborat in cadrul Ministerului Sanatatii a transmis in teritoriu un Plan de masuri pentru protejarea starii de sanatate a populatiei si atenuarea efectelor provocate de temperaturile scazute si a caderilor abundente de zapada asupra acesteia.

Astfel, MSP a decis ca Autoritatile de Sanatate Publica si Serviciile judetene de ambulanta vor colabora in aceasta perioada cu prioritate cu reprezentantii prefecturilor si cei ai comitetelor pentru situatii de urgenta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.