Song-ul a fost viata lui Ioan Luchian Mihalea. Nu este o deductie, ci o confirmare venita din multe parti, de la cei care l-au cunoscut. "Mai, n-ati fi nimic fara mine... Dar nici eu n-as fi nimic fara voi!", le-a zis Oanta tinerilor din grupul sau c
Song-ul a fost viata lui Ioan Luchian Mihalea. Nu este o deductie, ci o confirmare venita din multe parti, de la cei care l-au cunoscut. "Mai, n-ati fi nimic fara mine... Dar nici eu n-as fi nimic fara voi!", le-a zis Oanta tinerilor din grupul sau coral.


Fara Mihalea, Song-ul n-ar fi putut exista, asa cum fara el aproape ca a disparut. Au ramas aceiasi oameni, cu acelasi talent, dar nu pe scena. Le lipseste Oanta. El i-a invatat sa fie discreti, respectuosi. El ii facea sa se simta tineri, frumosi si liberi. El i-a invatat sa zambeasca si sa aiba atitudine. El era mentorul, iar ei, Dinastia Song. Legatura lor s-a pastrat peste timp. Unora li s-a aratat in vis, de aceea multi nici nu spun ca Mihalea nu mai este, ci doar c-a plecat putin. Iar "«Perioada Oanta» revine in memorie ca un vis splendid, irepetabil ca si adolescenta", asa cum spune Ioana Bogdan.


MANÃ… DE FIER. A castigat publicul de toate varstele, l-a sedus, l-a fermecat oferindu-i un program vesel, antrenant, uneori interactiv, performante interpretative de cea mai buna calitate din repertoriul clasic sau modern. Stia sa conduca cu mana de fier "multimea coristilor studenti" sau pe cea a "prichindeilor". Telefona, convingea, antrena directori de fabrici de pantofi, de confectii, sa faca numai costumase originale pentru copiii Minisong-ului sau camasi colorate asortate pentru blugii studentilor lui. Nici tu urma de masini fitoase, concedii in insule exotice, desi poate si le-ar fi dorit!


Nimic nu era prea mult sau prea bun cand venea vorba de copii. Intr-un cartier cu multi pitici, cum era Drumul Taberei, Ioan Luchian Mihalea, prin firma sa, Bazart SRL, a vrut sa amenajeze un castel construit in jurul unei scene din Parcul Moghioros. Cu doar o luna inainte de a muri, Consiliul local al Sectorului 6 ii raspunde afirmativ, cerand un proiect detaliat in vederea eliberarii autorizatiei de constructie. Castelul a ramas, insa, doar un vis pe hartie.


SUFERINTÃ… SI BUCURII. "M-a sunat cu o seara sau doua inainte de noaptea aceea funesta in care a fost ucis - isi aminteste Ioana Bogdan. Avea lacrimi in glas. Imi spunea disperat si dezamagit ca nu mai are sustinere pentru corurile lui, ca pentru a trai este nevoit sa cante in restaurant si ca onorariul pe o saptamana «e mai mare decat salariul lui lunar de profesor de muzica»a€¦ Suferea cumplit".


Ioan Luchian Mihalea a vrut sa faca foarte multe intr-un timp foarte scurt. Parca ar fi stiut ca viata i se va termina "inainte de vreme". A reusit totusi sa traiasca bucuria de a fi parinte. In ziua in care a devenit tatic, Mihalea plangea de fericire. Cand a aflat, a venit ca o furtuna la spital. "Am nascut foarte repede, desi aveam 34 de ani. Si-a pus mainile la ochi, ii dadusera lacrimile. Il adora pe Ionut. Il ridicase pe un piedestal", dezvaluie fosta lui sotie Adina Mihalea. Da, Oanta a fost casatorit. Doar trei ani.


"In 1977 am intrat in Song si ne-am casatorit abia in 1990, spune Adina. Nu s-a aprins scanteia. A fost ceva neasteptat... Ne-am casatorit la Pitesti, doar noi doi, fara martori. La biserica n-am ajuns. Am amanat...". Adina Mihalea nu s-a impacat cu soarta sotului ei, spune ca viata este nedreapta si ca singuratatea e mai buna in unul decat in doi. Isi duce crucea, n-a renuntat la statutul de vaduva, pastrandu-si pe degetul de la mana stanga inelul care a legat-o in urma cu 17 ani de Ioan Luchian Mihalea.


FÃ…RÃ… AMORURI
"Song-ul este singura mea dragoste, ratand astfel multe alte «amoruri»: de aici capacitatea de a realiza niste lucruri care mi se potrivesc, asa cum si eu ma potrivesc lor. Si inca ceva, ma intreb in fiecare seara daca ceea ce am facut, am facut bine"
Ioan Luchian Mihalea


FRONTMAN
"Amintirea mea despre Ioan Luchian Mihalea este urmatoarea: o persoana extrem de tonica, extrem de energica si intotdeauna pusa pe cantat si pe glume. Pana a murit, eu nici n-am stiut ca e gay. N-am simtit nimic, decat o mare camaraderie din partea lui si un foarte accentuat simt al umorului. Si era si un bun lider... un frontman"
Ioan Gyuri Pascu


DE VALOARE
"Cand suna telefonul, dupa miezul noptii, stiam ca el este. Sub pretextul ca ravneste la un bors de loboda sau o supa de rosii, ne prindea dimineata in bucatarie punand la cale tot felul de proiecte de emisiuni tv. Gratie calitatii muncii sale si a colaboratorilor sai, a lasat in arhiva de aur a TVR numeroase materiale de certa valoare artistica"
Ioana Bogdan


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.