Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a ordonat ca, incepand de joi, efective si tehnica militara sa participe la actiunile de deszapezire si de ajutorare a populatiei din zonele afectate de ninsorile abundente, ca urmare a solicitarilor autoritatilo
Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a ordonat ca, incepand de joi, efective si tehnica militara sa participe la actiunile de deszapezire si de ajutorare a populatiei din zonele afectate de ninsorile abundente, ca urmare a solicitarilor autoritatilor administratiei centrale si locale. In Bucuresti, militari din Regimentul 30 Garda 'Mihai Viteazu' actioneaza cu autogredere si autocamioane pentru deszapezirea arterelor rutiere din sectorul 6. Tot in cursul zilei de joi, efective si mijloace de interventie de la Batalionul 96 Geniu din Bucuresti participa la deblocarea cailor de acces spre sediul Ministerului Apararii si in alte zone din Capitala. De asemenea, au fost luate masuri pentru restabilirea traficului spre porturi, aeroporturi, unitati si depozite apartinand Ministerului Apararii. Un detasament de militari din Fortele Terestre a participat, miercuri, cu tehnica din dotare - camioane DAC- 665 T, autospeciale si mijloace de transport pe senile - pentru restabilirea circulatiei pe comunicatia Caracal - Redea si pentru transportul unor persoane catre o serie de unitati sanitare din Caracal si Slatina, precum si la asigurarea asistentei medicale de urgenta a acestora. Subunitatile de interventie sunt pregatite in garnizoanele de resedinta pentru ca, la solicitarea organelor in drept, sa fie in masura sa actioneze cu promptitudine in sprijinul populatiei afectate de caderile masive de zapada.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.