Primarul localitatii a lipsit de la ultima sedinta de Consiliu Local.

alesii locali mangalioti s-au intrunit, pentru ultima data in 2007, sambata, 29 decembrie. Marele absent al intalnirii a fost chiar cel convocase sedinta, Zanfir Iorgus.
Primarul localitatii a lipsit de la ultima sedinta de Consiliu Local.

alesii locali mangalioti s-au intrunit, pentru ultima data in 2007, sambata, 29 decembrie. Marele absent al intalnirii a fost chiar cel convocase sedinta, Zanfir Iorgus. Acesta i-a chemat pe alesii locali sa dezbata 51 de proiecte de hotarare. Semn clar ca a inceput campania electorala, in Consiliul Local Municipal Mangalia s-a dezbatut timp de o ora ordinea de zi. Nemultumite cele doua tabere, cea pro-Iorgus se parea ca a castigat prin neincluderea spre dezbatere a proiectului de hotarare ce viza declararea ca vacante a locurilor de consilieri ale alesilor exclusi in luna decembrie din PSD. Nemultumiri a iscat si proiectul de hotarare aflat la punctul patru al ordinii de zi, proiect referitor la stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2008. Desi o parte din alesii mangalioti au sustinut ca taxele locale sunt foarte mari si ar trebui diminuate, proiectul a trecut asa cum a fost initiat. Acest lucru i-a nemultumit pe consilierii Constantin Filimon si Florin Maftei, care au parasit sala de sedinte, motivand ca "masina de vot functioneaza la Mangalia". Mai mult decat atat, Florin Maftei a sustinut ca primarul Zanfir Iorgus se face vinovat de o serie de nereguli. "Se fac jocurile in culise si cand se ajunge la sedinta nu avem nici o valoare, chiar daca avem dreptate. Acum vreo trei sedinte, a fost supus, printr-un proiect de hotarare, la vot, iluminatul stradal, cu o firma, fara licitatie publica. Noi, cei sase, nu am fost de acord cu acest proiect de hotarare si, neavand votul a 2/3 dintre consilieri, proiectul a fost respins. Ca sa vedem in final ca se lucreaza la iluminatul public. In urma unei adrese inaintate serviciului ADPP am aflat ca lucrarile se fac in urma castigarii unei licitatii. Or, pentru a se tine acea licitatie trebuia sa se tina cont de hotararea Consiliului Local care, de fapt, a picat".
>> HotarAri populiste si multe vAnzari de terenuri

La atat se poate reduce ultima sedinta a Consiliului Local Mangalia. Primarul Iorgus a initiat chiar si un proiect ce vizeaza stabilirea pretului local al energiei termice facturate populatiei. Concret, se va diminua pretul gigacaloriei de la 185 de lei, la 175 de lei. Laudabil, am putea sa credem. Numai ca reducerea de tarif nu se poate aplica din acest sezon hibernal, mangaliotii urmand sa mai astepte pana la anul (si la multi ani) micsorarea de pret. Tabara anti-Iorgus a marcat si ea in aceasta sedinta. Desi primarul isi doreste sa scape de consilierul Cornel Grama, pe care l-a exclus din PD, o parte a alesilor locali au preferat sa paraseasca sala de sedinte si sa nu voteze. Au ramas doar cei noua pro-Iorgus, iar sedinta, nemafiind statutara, nu s-a mai putut vota.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.