ACHIZITIE. IBM a anuntat preluarea companiei israeliene XIV, producator de echipamente SAN (storage area network). XIV, infiintata in anul 2002, va fi integrata in System Storage, divizie a IBM. Moshe Yanai, directorul general al XIV, a declarat pres
ACHIZITIE. IBM a anuntat preluarea companiei israeliene XIV, producator de echipamente SAN (storage area network). XIV, infiintata in anul 2002, va fi integrata in System Storage, divizie a IBM. Moshe Yanai, directorul general al XIV, a declarat presei din Israel ca el a fost principalul investitor al companiei si ca nu a primit fonduri de la guvernul israelian, dar nu a mentionat va­loarea sumelor alocate. Grupul IBM are in aceasta tara peste 700 de angajati care lucreaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii.   ALIANTA LCD. Hitachi, Canon si Matsushita au format o alianta in incercarea de a domina piata LCD-urilor. Canon si Ma­tsushita vor achizitiona fiecare 24,9% din Hitachi Displays Company. In luna decembrie a anului trecut, Toshiba si Sharp au incheiat un parteneriat pe acelasi segment de business. In urma intelegerii dintre cele doua companii, Toshiba va cumpara de la Sharp LCD-uri pentru televizoarele de 32 de inch sau mai mari, Sharp obligandu-se ca, in schimb, sa achizitioneze mai multe cipuri marca Toshiba.   SMS-URI DE REVELION. Francezii au trimis in noaptea de Revelion (intre miezul noptii si ora 01:00) un numar-record de 50 de milioane de SMS-uri, cu 6 mi­lioane mai mult decat la evenimentul similar al anului precedent. Operatorul Orange a inre­gistrat in jur de 28 milioane de SMS-uri, o crestere de 12%. In reteaua SFR, traficul a crescut cu 16,5%, ajungand la 13,4 milioane. Clientii Bouygues Telecom au trimis 7,5 milioane, mai putin cu 500.000 de mesaje decat anul precedent. In ceea ce priveste numarul de MMS-uri, clientii SFR au trimis 255.000 de mesaje in prima ora a noului an, un plus de 40%, iar utilizatorii Orange au trimis 155.000 de mesaje multimedia, o crestere cu 8.000 fata de anul trecut. Bouygues nu a precizat aceste rezultate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.