CASCO. Polita de asigurare Casco pentru aeronava Tarom avariata la 30 decembrie 2007 pe Aeroportul "Henri Coanda" aco­pera o suma asigurata de 10 mili­oa­ne de dolari, a anuntat Astra Asigurari, asig
   CASCO. Polita de asigurare Casco pentru aeronava Tarom avariata la 30 decembrie 2007 pe Aeroportul "Henri Coanda" aco­pera o suma asigurata de 10 mili­oa­ne de dolari, a anuntat Astra Asigurari, asiguratorul flotei ope­ratorului aerian. Reprezentantii companiei britanice Air Claims Service, companie de evaluare si lichidare daune aviatice desemnata de reasiguratorii straini ai Astra, au realizat, impreuna cu reprezentantii asiguratorului si oficialii Tarom, o prima evaluare a gradului de avariere a aeronavei. In urma evaluarii se va realiza raportul privind nivelul pagubelor.     OFERTE DE MUNCA. Ma­rea Britanie si Irlanda de Nord vor doar romani si bulgari ca lu­cra­tori sezonieri in agricultura, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocupa­rea Fortei de Munca (ANOFM). Po­trivit re­gle­men­ta­ri­lor britanice, incepand cu ianuarie 2008 intregul contingent de 16.250 de locuri de munca disponibil in cadrul Sche­mei Lucratorilor Se­zo­ni­eri din Agri­cultura va fi alocat doar lu­cra­torilor din Romania si Bulgaria. ANOFM atrage atentia celor in­te­re­sati ca salarizarea in domeniul agricol este reglementa­ta in mod diferit fata de nivelul sa­la­riului mi­nim la nivel na­tional in Re­gatul Unit, existand niveluri mi­nime distincte pentru Anglia si Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord.     DOBANDA. BNR ar putea majora rata dobanzii de politica monetara cu cel putin 0,5%, de la 7,5% la 8% pe an, chiar in prima sedinta a Consiliului de Administratie, de luni, 7 ianuarie, anticipeaza analistii Bancii Comerciale Romane (BCR). "Tinta de inflatie pe 2008 este o provocare reala, dar nu este imposibil de atins. Este necesara o buna coordonare intre politica monetara si fiscala si un cadru mai restrictiv al politicii monetare inca de la inceputul anului", se arata in sinteza macroeconomica publicata de BCR. Intr-un scenariu optimist, rata inflatiei ar putea cobori la finele lui 2008 la 4,8%, in conditiile unui an agricol normal, a unei politicii monetare mai restrictive si a unor presiuni externe relativ constante.     CURS. Analistii BCR progno­zea­za un curs de 3,4 lei/euro la finele acestui an. Ei apreciaza ca desi in 2008 balanta externa va continua sa se deterioreze, nu va duce la continuarea de­pre­ci­erii leului. BCR an­ti­ci­peaza pentru 2008 continu­a­rea adancirii defici­tului de cont curent, la 14,7% din PIB. In ceea ce priveste PIB-ul, BCR are pro­iec­tii atat pentru 2007, cat si pentru 2008, foarte apropiate de cele ale Comisiei Nationale de Prognoza, respectiv 392 de miliarde de lei si 442 de miliarde de lei. Prognozele difera insa in ceea ce priveste cres­te­rea economica, mai redusa in opi­nia BCR, respectiv 5,7% in 2007 si 6,1% in 2008.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.