Venitul cetatenilor din provincia spaniola Castilla y Leon, unde traieste o comunitate importanta de romani, depaseste pentru prima oara media europeana. Saltul a fost posibil mai ales datorita intrarii in UE a doua tari mai sarace, Romania si Bulgar
Venitul cetatenilor din provincia spaniola Castilla y Leon, unde traieste o comunitate importanta de romani, depaseste pentru prima oara media europeana. Saltul a fost posibil mai ales datorita intrarii in UE a doua tari mai sarace, Romania si Bulgaria, dand nastere astfel unei UE formate din 27 de membri.

Cu toate acestea, scrie publicatia spaniola El Pais, citata de Rador, mai exista doi factori care au contribuit la aceasta performanta; o crestere a PIB-ului regional de circa 1 punct procentual peste media europeana si o crestere a populatiei din aceasta comunitate mai mica decat cea inregistrata in Europa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.