Foto: Thierry Portier, SudPresse Optimist. Noua achizitie a Stelei, Habib Habibou, a explicat pentru Cancan motivele pentru care a semnat cu echipa din Ghencea Francezul era nerabdator sa ajunga la Bucuresti, pentru a face cunostinta cu noii sai col
Foto: Thierry Portier, SudPresse Optimist. Noua achizitie a Stelei, Habib Habibou, a explicat pentru Cancan motivele pentru care a semnat cu echipa din Ghencea Francezul era nerabdator sa ajunga la Bucuresti, pentru a face cunostinta cu noii sai colegi si cu bucataria romaneasca. Habib spera sa se integreze cat mai repede in echipa "ros-albastrilor", pentru care doreste sa marcheze multe goluri, sa castige campionatul si sa joace in grupele Ligii Campionilor. - Salut, Habib! La multi ani! De la Bucuresti te deranjam. Cand ajungi la Steaua? - Vineri dimineata, voi veni. Am bilet pentru avionul care pleaca la 11.00 de la Paris. - Ai semnat contractul deja? - Nu am semnat inca nimic, dar nu mai este decat o formalitate. Vom face toate actele in Bucuresti. - Esti imprumutat sau esti definitiv al Stelei? - Din cate stiu eu, sunt jucatorul Stelei. - Ai vorbit cu Cyril Thereau ori cu Fabien Camus despre noua ta echipa? - Cyril m-a felicitat ca am semnat cu Steaua, care este un club unde se poate face performanta. Mi-a spus ca Romania e o tara frumoasa, cu un campionat bun si echipe care au avut rezultate foarte bune in Europa in ultimii ani. - Cu cine ai discutat de Steaua? - In ultimul timp, am vorbit cu antrenorul, cu Marius Lacatus. - Ai auzit de vreun jucator de la noua ta echipa. - Stiu foarte multe despre Dica (n. red. - pronunta fara "a", caci in franceza nu exista acest sunet). - Ce ne poti spune despre tine? - Locuiesc langa Paris, la Montreuil. Am un frate si o sora, si sunt catolic. - Cine crezi ca va castiga pe 9.06.2008? - (rade) Imi pare rau pentru voi, deoarece Franta o sa castige la Campionatul European. Dar, eu sper sa castige de doua ori impotriva voastra, pentru ca vom juca finala cu voi. Din cate stiu eu, Romania este revelatia preliminariilor Campionatului European, cu o echipa buna, insa nu aveti cum sa ne bateti. - Cate goluri crezi ca vei marca la Steaua? - O sa vad, cand voi debuta. Mi-am propus sa marchez foarte multe goluri, dar obiectivul meu este sa castig tot, titlul in Romania si sa joc in grupele Ligii Campionilor cu noua mea echipa. - Ce ai auzit despre Romania? - Nu foarte multe. Astept sa o descopar, pentru ca am auzit ca aveti multe fete frumoase, iar bucataria romaneasca se apropie foarte mult de cea frantuzeasca. Habib o sa ia lectii de frig si de romana Atacantului ii va fi destul de greu sa se integreze in echipa din Ghencea, deoarece nu cunoaste decat limba franceza si niciun fotbalist din lotul "ros-albastru" nu-l intelege. El a promis ca va invata romana, primele cuvinte le stie deja de la Thereau , pentru a se intelege cat mai bine cu colegii sai. O alta problema de integrare va fi temperatura scazuta din Bucuresti, in aceasta perioada fiind anuntate minime de -15 grade Celsius.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.