Gradinitele clujene nu vor mai fi identificate dupa numere, ci dupa nume de personaje de poveste sau locutiuni specifice lumii celor mici.
"Am decis sa renuntam la nominalizarea gradinitelor dupa numere, care era lipsita de individualitate si l
Gradinitele clujene nu vor mai fi identificate dupa numere, ci dupa nume de personaje de poveste sau locutiuni specifice lumii celor mici.
"Am decis sa renuntam la nominalizarea gradinitelor dupa numere, care era lipsita de individualitate si le-am oferit acestora posibilitatea de a-si alege numele care sa si reprezinte cel mai bine" a explicta Marinela Marc, inspector general adjunct al Inspectoratului scolar Judetean (ISJ) Cluj. "Nici una dintre denumiri nu se repeta, iar incepand cu acest an, micutii vor frecventa gradinite denumite 'Alba ca Zapada>>, 'Lumea Piticilor>>, 'Raza de soare>> sau 'Gradinita cu parfum de tei>>" a afirmat Marc. In acest fel, copii pot sa se identifice mai usor cu locul in care merg zilnic pentru a fi formati.
Ideea schimbarii apelativelor gradinitelor a venit in contextul in care exista o crestere foarte mare a interesului pentru aceste institutii, crestere care coincide cu afluxul din ce in ce mai mare de copii care se inscriu in invatamantul prescolar.
In judetul Cluj, exista in acest moment 48 de gradinite, iar alte doua sunt prevazute a fi construite anul viitor, Turda, se va crea o noua unitate scolara prin comasarea tuturor claselor cu limba de predare maghiara. Numarul micutilor inscrisi in grupa mica creste spectaculos de la an la an, ca urmare a cresterii demografice din judet.
"Am primit foarte multe cereri de suplimentare a locurilor
si de modificare a grupelor cu program scurt in grupe cu program prelungit" a afirmat Marinela Marc. Totusi, ISJ Cluj a reusit sa acopere toate cererile de locuri, chiar daca unele
grupe au fost suprapopulate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.