Retras de cativa ani din activitatea de fotbalist profesionist, fostul international roman Gheorghe Popescu ramane in topurile fotbalului mondial. Astfel, a€žBaciul" ocupa pozitia a 34-a in clasamentul celor mai prolifici fundasi din lume a
Retras de cativa ani din activitatea de fotbalist profesionist, fostul international roman Gheorghe Popescu ramane in topurile fotbalului mondial. Astfel, a€žBaciul" ocupa pozitia a 34-a in clasamentul celor mai prolifici fundasi din lume ai tuturor timpurilor, conform unui top realizat de Federatia Internationala de Statistica a Fotbalului (IFFHS). ROMANI IN TOP. Nascut pe 9 octombrie 1967, Popescu a inscris 64 de goluri pentru echipele de club la care a evoluat in cei 19 ani de cariera, disputand un total de 472 de meciuri. Fundasul central a fost legitimat la Universitatea Craiova, Steaua Bucuresti, PSV Eindhoven, Tottenham, FC Barcelona, Galatasaray, US Lecce, Dinamo si Hannover 96. Un alt roman prezent in clasament este Dan Petrescu, aflat pe locul 55. Fostul fundas dreapta de la Chelsea a inscris 57 de goluri in 404 meciuri, pe durata a 17 ani. Fosta glorie a Otelului, Valentin Stefan, ocupa locul 60, cu 55 de reusite in 217 meciuri. Actualul director tehnic al lui Dinamo, Cornel Dinu, se afla pe locul 70, cu 53 de goluri in 17 ani de cariera. Ultimul roman aflat in top este fostul jucator al Petrolului, Octavian Grigore, cu 52 de reusite. Olandezul Ronald Koeman continua sa fie lider detasat in acest clasament, cu 193 de goluri marcate, fiind urmat de argentinianul Daniel Passarela (134 de goluri) si spaniolul Fernando Hierro (110 goluri).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.