Tranzactia prin care grupul Dogus din Turcia a preluat de la GE Money 49,9% din actiunile firmelor Motoractive, Ralfi si Domenia Credit reprezinta prima etapa  de consolidare a afacerilor companiei GE Money in Romania, a anuntat, divizia de serv
Tranzactia prin care grupul Dogus din Turcia a preluat de la GE Money 49,9% din actiunile firmelor Motoractive, Ralfi si Domenia Credit reprezinta prima etapa de consolidare a afacerilor companiei GE Money in Romania, a anuntat, divizia de servicii financiare de retail a General Electric, citat de Mediafax.
GE Money a transferat luna trecuta grupului Dogus 49,9% din actiunile companiilor controlate in Romania, respectiv Motoractive, Ralfi si Domenia Credit.
"Acesta este un prim pas pentru a ne consolida platforma de servicii financiare pe piata din Romania. Avem experienta unui parteneriat de succes alaturi de Dogus in Turcia inca din 2005, cand GE Money a devenit actionar al Garanti Bank. Credem ca extinderea lui si in Romania ne va ajuta sa punem bazele unei afaceri si mai puternice", a aratat, intr-un comunicat, GE Money.
Partile implicate nu au oferit informatii privind termenii financiari ai operatiunii. Dogus a aratat ca cele trei firme romanesti au capitaluri cumulate de 70 de milioane de dolari si active de 600 milioane de dolari.
"La sfarsitul lunii noiembrie 2007, activele inregistrau o crestere de peste 60% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. Prin prisma investitiilor pe care le-am facut anul acesta in produse, canale de distributie si, in general, in infrastructura de business, ne asteptam sa mentinem acelasi ritm accelerat de crestere si in 2008", au afirmat reprezentantii GE Money.
Acestia mentioneaza ca Garanti are experienta in asigurarea de servicii bancare, iar GE Money este prezenta in 55 de state la nivel mondial.
Comisia Europeana a aprobat la inceputul lunii decembrie preluarea celor trei companii din Romania de catre General Electric Capital Corporation si Dogus Holdings.
Divizia concernului american General Electric a intrat pe piata romaneasca in toamna anului trecut, cand a achizitionat compania de leasing Motoractive Leasing IFN, precum si societatea de credite de consum Ralfi IFN, care opereaza sub brandul Estima Finance, si firma de credite ipotecare Domenia Credit IFN.
Valoarea totala a tranzactiilor s-a ridicat la 140 de milioane de euro.
Dogus are operatiuni in domeniul financiar, auto, constructii, turism, media, real estate si imobiliar.
In 2005, General Electric Consumer Finance a achizitionat 25,5% din titlurile Garanti Bank de la grupul Dogus pentru 1,81 miliarde de dolari.
Garanti Bank desfasoara operatiuni si in Romania, sucursala locala tintind pentru anul viitor triplarea activelor, la peste 600 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.