Coppola nu este numai un cineast de marca, este o legenda. Cu toate acestea, singur declara ca de doua decenii s-a indepartat de la miezul creativ care l-a definit ca regizor. A fost o intamplare ca regizorul s-a reintalnit cu o prietena din tineret
Coppola nu este numai un cineast de marca, este o legenda. Cu toate acestea, singur declara ca de doua decenii s-a indepartat de la miezul creativ care l-a definit ca regizor. A fost o intamplare ca regizorul s-a reintalnit cu o prietena din tinerete, doctor in filozofie, Wendy Doniger, specialista in Mircea Eliade la University of Chicago. Wendy si-a ajutat prietenul prin a-i recomanda cu caldura beletristica filozofului roman. Dupa ce l-a descoperit pe Eliade, Coppola a ales sa faca un film de suflet, o joaca intelectuala lipsita de canoanele Cetatii Filmului sufocate de comercialismul marilor studiouri. Francis Coppola a locuit cateva luni bune in Bucuresti, si-a facut prieteni si a fost intotdeauna apropiat de tinerii cineasti romani. S-a plimbat si a filmat in Romania si a apreciat frumusetile patriei. Pelicula a fost filmata de catre operatorul Mihai Malaimare Jr., iar in distributie, alaturi de Tim Roth si Bruno Ganz apar si romanii Alexandra Maria Lara - careia i se prezice o cariera in Hollywood - Marcel Iures, Alexandra Pirici si regretatul Adrian Pintea. Hollywood a ramas imun la experimentul regizorului si, din pacate, "Youth Without Youth" lipseste remarcabil de pe lista premiilor anului. In perioada aceasta de tensiuni generate de greva scenaristilor de la Writers Guild of America, filmul de suflet al lui Coppola este inca o dovada a reticentei sistemului din Hollywood de a imbratisa experimente realizate in afara sa. Dincolo de calitatea filosofica si artistica, "Youth Without Youth" pacatuieste prin insasi independenta sa creativa, de buget si de productie. Si, in vreme ce filmele cu pretentii la Golden Globes si Oscar se incranceneaza in a se prezenta publicului si cineastilor pe ecranele locale, "Youth Without Youth" nu ruleaza inca in Los Angeles, Cetatea Filmului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.