Incompatibili. Dupa nici 3 ani de mariaj, celebrul inventator Justin Capra (75 de ani) a cerut desfacerea casatoriei de Maria Capra (70 de ani)! Unul dintre cei mai cunoscuti inventatori romani contemporani, Justin Capra, are o poveste de viata tras
Incompatibili. Dupa nici 3 ani de mariaj, celebrul inventator Justin Capra (75 de ani) a cerut desfacerea casatoriei de Maria Capra (70 de ani)! Unul dintre cei mai cunoscuti inventatori romani contemporani, Justin Capra, are o poveste de viata trasnita, ca, de altfel, cele mai multe dintre creatiile lui. La 75 de ani, batranul inginer (parintele "rucsacului zburator" sau al celui mai mic autoturism din lume, "Soleta") s-a hotarat sa puna capat unei casnicii care nici n-a implinit trei ani! Surse judiciare ne-au marturisit ca inventatorul si sotia lui, Maria Capra (70 de ani), au depus deja actele de divort la Judecatorie, invocand faptul ca sunt incompatibili. Cei doi si-au unit destinele in vara lui 2005, insa, imediat dupa cununie, au aparut neintelegerile. Acestea s-au agravat de la o zi la alta, iar la inceputul lui 2007 sotii Capra s-au separat. Acum au solicitat divortul de comun acord, cu atat mai mult cu cat nu au nici copii si nici bunuri de impartit. Intrebat la un moment dat de catre un ziarist de ce nu si-a brevetat inventiile, Justin Capra a raspuns ca nu are simtul proprietatii nici macar atunci cand vorbeste despre sotia lui: "Ii spuneam si sotiei: "daca te prind cu unu? in pat, ma duc sa va fac o cafea!"". Creatiile lui Capra Considerat un mare inventator, Justin Capra a realizat in 1956 (la nici 25 de ani) primul rucsac zburator, de fapt un aparat individual de zbor. Dupa 7 ani, ideea i-a fost preluata de trei americani, care au lansat-o in fabricatia de serie. In ?58, el a inventat prima varianta a rachetonautului, la bordul careia s-a ridicat de la pamant la Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: si aceasta inventie i-a fost preluata de americani, iar inginerul a fost arestat de Securitate pentru ca ar fi planuit sa fuga din tara cu aparatul sau. Mai tarziu, Capra a devenit "parintele" celui mai mic autoturism din lume, "Soleta", care consuma 0,5 litri/100 km. De-a lungul anilor, el a proiectat, insa, aproape 70 de prototipuri de "masinarii". La ultimul targ de inventii de la Bucuresti, batranul inginer a prezentat "triciclul electric", un automobil hibrid ecologic, intre scuter si masina, care functioneaza pe baza de curent electric, in loc de combustibil.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.