La doua zile dupa prezentarea colectiei Liza Panait, tinuta ca de obicei la World Trade Plaza intr-o zi de luni, mare parte era solicitata. Publicul fidel al acesteia, printre care  multi artisti, dupa ce au vazut colectia, si-a ales piesele si
La doua zile dupa prezentarea colectiei Liza Panait, tinuta ca de obicei la World Trade Plaza intr-o zi de luni, mare parte era solicitata. Publicul fidel al acesteia, printre care multi artisti, dupa ce au vazut colectia, si-a ales piesele si le-a comandat.
Colectia Lizei Panait, intitulata "Silk Rhapsody" a avut, tot ca de obicei, un numar foarte mare de modele cuprinzand mai multe linii grupate cromatic si modelistic. De ce "Silk Rhapsody"? Pentru ca alaturi de tweed - si el prelucrat cu fir de matase -, dantela, jerse, dar si de materiale "create" in atelierul sau, Liza Panait a folosit tesaturi grele, la propriu si la figurat, respectiv matase din India precum si in cu matase din Olanda. Prin structura lor, toate aceste materiale sustin creatiile Lizei Panait, foarte elaborate, fara insa ca de aceasta data sa fie incarcate. Liza Panait si-a pus acum creativitatea la lucru doar in ceea ce priveste alegerea cromatica a pieselor si a croiului, apeland la linii mai putin incarcate cu detalii si accente specifice stilului sau.
Posetele, de multe ori din acelasi material ca si tinutele, lucru apreciat de multi, pe care mai rar il gasesti pe piata, si curelele late poarta si ele aceeasi semnatura. Ca piese de vestimentatie apar pantalonii, rochiile, sacourile si fustele, dar si pulovere tricotate, interesant combinate cu diverse bluze sau purtate ca atare. Fie ca sunt sub forma de salvari, fie ca sunt stransi pe picior, pantalonii au ca elemente de accent terminatii asimetrice sau buzunare care ele insele constituie o modelistica in sine. Ei pot fi combinati cu bluze din stofa cu tricotaj, cu jachete de seara stil anii '80, cu gulere mari si maneci elaborate ori cu sacouri scurte cu buzunare burduf. Din cute, falduri, colane din material si alte elemente specifice, Liza realizeaza jocuri de volume si asimetrii ce individualizeaza piesele.
Fie ca sunt in culorile naturale ale pamantului, fie ca sunt negre, gri perlate sau rosii, rochiile se numara printre cele mai reusite piese ale colectiei atat ca modelistica cat si ca elemente de detaliu - buzunare cu forme diverse, decolteuri lucrate, gulere sal sau tip colan etc.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.