>> Vor incepe realizarea retelei metropolitane de fibra optica si coborarea cablurilor in subteran.

>> Primaria Capitalei a promis ca va finaliza programul de management al circulatiei in luna mai.

>> Problemele de trafic nu
>> Vor incepe realizarea retelei metropolitane de fibra optica si coborarea cablurilor in subteran.

>> Primaria Capitalei a promis ca va finaliza programul de management al circulatiei in luna mai.

>> Problemele de trafic nu vor fi rezolvate nici in cursul acestui an, desi se va incheia reabilitarea strazilor principale.

Nici in 2008 bucurestenii nu vor scapa de santierele deschise pentru repararea si modernizarea strazilor, schimbarea sau introducerea de retele edilitare si coborarea in subteran a cablurilor. Primaria Capitalei va continua proiectele incepute in anii trecuti si va demara altele noi. Pana la sfarsitul mandatului, Videanu a promis ca va termina reabilitarea celor 387 de strazi principale aflate in administrarea municipalitatii, nu insa si cele peste 200 de proiecte pe care le-a anuntat in ultimii ani. Acestea vor ramane in sarcina viitorului primar care va fi ales in vara acestui an.

Din nou, reparatii la strazi
De la primavara, constructorii vor relua lucrarile la strazi care nu au fost terminate in cursul acestui an. De exemplu, pe soseaua Oltenitei, intre Piata Sudului si Piata Eroii Revolutiei, va fi modernizata linia de tramvai si se va termina asfaltarea. Pasajul de la Obor are termen de finalizare pe 30 mai 2008, la fel ca si terminalul RATB de la Sf. Vineri.
"Asa cum am promis, cele 387 de bulevarde pe care le-am luat la inceputul mandatului meu vor fi reabilitate in 2008 si vor fi la un nivel de serviciu pe care il impune exigenta unei capitale europene", a declarat primarul Videanu. Edilii mai au in plan refacerea canalului colector din Splaiul Unirii si extinderea retelelor de apa si canalizare in zone deficitare situate la periferia orasului. La acestea se adauga lucrari de consolidare a blocurilor, refacerea canalelor de scurgere, imbunatatirea conditiilor de circulatie in pasajele importante pentru a nu mai fi blocaje. Constructorii vor continua realizarea Pasajului Basarab, care are termen de finalizare luna martie 2009.

Fibra optica
In 2007 a avut loc licitatia pentru desemnarea firmei care va realiza reteaua metropolitana de fibra optica, NetCity, iar in 2008 vor incepe oficial lucrarile. Intr-o prima faza, vor fi realizate reteaua magistrala, reteaua metropolitana de transmitere de fluxuri informationale si zona pilot-centrul istoric. Proiectul este programat sa se incheie in 2014.
Edilii vor mai demara proiectele de modernizare a Pietei Arcul de Triumf, reabilitarea sistemului rutier si a liniei de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu etc.

PROIECT
>> Managementul circulatiei

Seful Biroului de sistematizare a circulatiei rutiere din Politia Capitalei, comisarul Valentin Iana, a estimat ca programul de management al circulatiei, ce se va finaliza in mai 2008, va imbunatati circulatia cu aproape 25%. Intersectiile vor fi dotate cu un sistem de semaforizare inteligent, capabil sa ia decizii de modificare a timpilor de semaforizare, pe baza informatiilor primite prin intermediul camerelor video si al cererilor de prioritate receptionate de la Salvare, Pompieri, Politie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.