Politia din Beijing a lansat o campanie prin care isi propune sa elimine cersetorii de pe strazile din capitala Chinei, in perspectiva Jocurilor Olimpice din luna august, informeaza AFP. Patrule ale politiei se vor afla pe strazi 24 de ore din 24 pen
Politia din Beijing a lansat o campanie prin care isi propune sa elimine cersetorii de pe strazile din capitala Chinei, in perspectiva Jocurilor Olimpice din luna august, informeaza AFP. Patrule ale politiei se vor afla pe strazi 24 de ore din 24 pentru a prinde nu numai cersetorii, ci si traficantii de orice fel, informeaza Beijing Morning Post. "Nu vor avea unde sa se ascunda", scrie sursa citata, dupa lansarea oficiala a campaniei, miercuri, in fata Muzeului militar din Beijing. Politia se va concentra asupra strazii Changa€™an, principala axa est-vest a orasului, artera ce trece si prin Piata Tienanmen. "Campania este destinata eradicarii activitatilor ilegale care afecteaza imaginea orasului si ordinea sociala si stabilirii unui mediu armonios si civilizat pentru Jocurile Olimpice", a declarat Yu Hongyuan, un responsabil al politiei, citat de agentia China Noua. Autoritatile din Beijing se angajasera inca din luna martie sa "vaneze" cersetorii inaintea JO 2008, se pare insa ca fara prea multe rezultate. Cersetorii, foarte rari in orasele chineze in urma cu 20 de ani, si-au facut aparitia in ultimii ani, pe fondul reformelor economice din China.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.