Biserica de gheata de la Balea Lac va fi sfintita in ziua de Boboteaza, cand vor avea loc doua slujbe religioase. Preotul Cosoroaba, de la Biserica Evanghelica din Cisnadie, si preotul Wilmosch, de la Biserica Romano-Catolica din Brasov, vor sfinti l
Biserica de gheata de la Balea Lac va fi sfintita in ziua de Boboteaza, cand vor avea loc doua slujbe religioase. Preotul Cosoroaba, de la Biserica Evanghelica din Cisnadie, si preotul Wilmosch, de la Biserica Romano-Catolica din Brasov, vor sfinti lacasul duminica, 6 ianuarie.


Deja se stie ca Balea Lac inseamna pentru orice roman "Capitala zapezii". Dupa ce a fost ridicat hotelul de gheata, acum se lucreaza la constructia unei biserici care trebuie sa fie gata pana duminica, 6 ianuarie. Atunci, in ziua de Boboteaza, va avea loc slujba de sfintite, care va fi oficiata de preotul evanghelic Cosoroaba, de la Cisnadie, si de preotul romano-catolic Wilmosch, de la Brasov. "Duminica, 6 ianuarie, asteptam in biserica de gheata de la Balea preoti evanghelici si catolici, care vor oficia slujba de Boboteaza, aceasta slujba marcand si deschiderea oficiala a acestei biserici inedite", a precizat Arnold Klingeis, managerul proiectului Ice Hotel Balea Lac.


RELIGIE. Prima biserica de gheata din Romania a fost inaugurata anul trecut, cand un sobor de preoti de la mai multe culte au oficiat prima slujba ecumenica din tara. Ulterior, in biserica de gheata au fost oficiate un botez si mai multe cununii. Primii turisti care au hotarat sa se casatoreasca in biserica de gheata de la Balea Lac au programat slujba la 26 ianuarie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.