Testul necesar pentru acordarea cetateniei australiene, criticat de unii ca fiind rasist, este revizuit, din cauza ca foarte multi straini nu au reusit sa il treaca, relateaza Reuters. Testul, introdus anul trecut de guvernul fostului premier John H
Testul necesar pentru acordarea cetateniei australiene, criticat de unii ca fiind rasist, este revizuit, din cauza ca foarte multi straini nu au reusit sa il treaca, relateaza Reuters. Testul, introdus anul trecut de guvernul fostului premier John Howard, prezinta o serie de intrebari pe tema istoriei si valorilor Australiei, vizand inclusiv modul in care imigrantii percep valorile respective. Insa unu din cinci dintre cei care au facut testul din octombrie 2006 nu au reusit sa obtina 60% puncte necesare. Ministrul pentru imigratie, Chris Evans, a spus ca testul va fi revizuit. "Testul pentru cetatenie ar trebui sa mareasca gradul de intelegere a responsabilitatilor si, desigur, a modului de viata australian. Guvernul va revizui schema anul acesta", a explicat el.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.