Sase membri ai lumii interlope din Bacau au fost retinuti marti seara, in urma unei actiuni spectaculoase, care a presupus perchezitii la domiciliu, dar si in baruri din oras.

Clanul Hasan, considerat ca fiind cel mai periculos din Bacau, era vizat de politisti de mai bine de trei ani si a fost capturat dupa interventia comuna a procurorilor DIICOT, Serviciului Roman de Informatii, Directiei de Operatiuni Speciale a Politiei Romane si a politistilor de la Crima Organizata. Unul dintre anchetatori ne-a declarat ca a fost extrem de dificil pina s-a reusit punerea informatiilor cap la cap pentru a obtine mandate de perchezitie in cinci locuri si ordonanta de retinere pentru cei sase.

Potrivit primelor date, la locuintele suspectilor au fost descoperite casete, pe care sint surprinse minore ce se prostituau, precum si numere de telefon si adrese ale membrilor retelei si ale unor fete, victime ale traficului de carne vie. Cea mai spectaculoasa descindere a fost la barul Blue Night Club, aflat in proprietatea lui Ovidiu Hasan, loc in care erau Ąplasate" minorele racolate si care au fost gasite la datorie. In timp ce politistii au rascolit orasul au fost retinuti Ovidiu Hasan, capul retelei, fratele acestuia, Marcel, Ionel C., Claudiu Adrian B., Ionut Ovidiu B. si Adriana I., toti angajati sau persoane din anturajul lui Hasan. Alte 30 de persoane au fost anchetate in cursul noptii. Procurorii si politistii pastreaza tacerea in privinta acestui caz, dar exista informatii ca si alte persoane ar putea fi retinute. Membrii clanului Hasan racolau fete si adolescente, pe care le obligau, sub amenintare, sa se prostitueze si le plasau diversilor clienti din tara, evident, contra unor sume. Potrivit subinspectorului Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Bacau, cei sase suspecti sint acuzati de trafic de minori, trafic de persoane si organizare in grup, in vederea comiterii de infractiuni, si risca pina la 20 de ani de inchisoare. Cei sase urmau sa fie prezentati ieri dupa-amiaza judecatorilor, cu solicitarea de a se emite un mandat de arestare preventiva de 29 de zile.

Ovidiu Hasan avea legaturi strinse cu Ion Clamparu, din Iasi, seful unei retele internationale de trafic de persoane, cu Dan Mihaila si Cornel Popeanu, din Neamt, retinuti pentru proxenetism, cu Marian Ivan, cap al lumii interlope din Galati, sau cu un alt cap al lumii interlope din Braila, Titi Cracanatu.