>> Grupul "Teraplast" Bistrita elibereaza terenul pe care
il are in municipiu, pentru a construi blocuri

Grupul "Teraplast" Bistrita, specializat in prelucrarea materialelor plastice si fabricarea teracotelor si a produselor din PVC,
>> Grupul "Teraplast" Bistrita elibereaza terenul pe care
il are in municipiu, pentru a construi blocuri

Grupul "Teraplast" Bistrita, specializat in prelucrarea materialelor plastice si fabricarea teracotelor si a produselor din PVC, isi va muta pana la sfarsitul anului fabricile in extravilanul municipiului Bistrita, la fel cum au procedat firmele "Plastsistem" si "Politub". Pe terenul din oras, situat pe strada Romana, societatea intentioneaza sa construiasca blocuri. Procesul de mutare si dezvoltare a noului amplasament presupune investitii de circa 28 de milioane de euro.
In ultimii ani, zona industriala a Bistritei a devenit atractiva pentru dezvoltatorii imobiliari, mai degraba decat pentru investitii in domeniul industriei. Grupul "Teraplast" isi va muta spatiile de productie pana la sfarsitul anului pe un teren de 22 de hectare cumparat la periferia municipiului Bistrita. Una dintre fabrici functioneaza deja pe noul amplasament inca din august si produce panouri de tip sandwich pentru constructii comerciale si industriale. Alte patru fabrici ale aceluiasi grup vor functiona in acelasi loc.
In ultimii ani, firmele mari din Bistrita au preferat sa isi relocalizeze afacerile in extravilanul municipiului, pentru ca pe terenurile actuale sa ridice blocuri de locuinte. Astfel, au beneficiat si de facilitati oferite de Primarie pentru ca afacerile sa le mearga bine.
Primarul Bistritei, Vasile Moldovan, a declarat ieri ca Teraplast va beneficia de scutiri la plata impozitelor si taxelor locale pentru ca investitia din cartierul Sarata depaseste 500.000 de euro, dar aceste scutiri vor fi mai mici de 50% din totalul sumelor datorate catre bugetul local.
"S-a schimbat Codul Fiscal, asa ca am apelat la Consiliul Concurentei pentru a stabili cuantumul scutirilor de la impozitele pe teren, cladiri si venituri care vin tot la bugetul local si suntem bucurosi ca apartin tot de raza administrativ teritoriala a municipiului Bistrita si este normal sa ii incurajam prin scutiri conform legii", a declarat Moldovan.
Pe terenul din cartierul Sarata, situat la periferia Bistritei, vor fi amplasate si sediul firmei, halele de productie, atelierele de tamplarie, laboratoarele si depozitele, unde vor lucra peste 500 de persoane.

AFACERE
Primaria Bistrita a eliberat de la inceputul anului 21 de certificate de urbanism pentru construirea unor blocuri de locuinte private. Numarul autorizatiilor este de cinci ori mai mare decat cel al documentelor eliberate in aceeasi perioada a anului trecut. Tot in zona industriala a municipiului Bistrita va investi si Sabin Iliesi, liderul PLD Bistrita-Nasaud. Proiectul sau se refera la un ansamblu de locuinte estimat la cateva milioane de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.