>> Ioan Rus s-a retras din functia de presedinte al PSD Cluj si va ramane doar coordonator regional

Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Ioan Rus, si-a dat, ieri, demisia din functia de presedinte al PSD Cluj. El a facut acest
>> Ioan Rus s-a retras din functia de presedinte al PSD Cluj si va ramane doar coordonator regional

Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Ioan Rus, si-a dat, ieri, demisia din functia de presedinte al PSD Cluj. El a facut acest anunt in cadrul sedintei Biroului Permanent Judetean. Rus i-a delegat atributiile de presedinte interimar deputatului Vasile Soporan, care detinea functia de vicepresedinte.
Ioan Rus a anuntat ca isi va pastra atributiile de vicepresedinte al PSD, coordonator al filialelor din Regiunea de Nord-Vest. El a declarat ca doreste sa se ocupe mai mult de coordonarea acestor filiale.
Demisia lui Ioan Rus este ultima din sirul liderilor Grupului de la Cluj din PSD. Fostul negociator-sef cu Uniunea Europeana, deputatul Vasile Puscas, a renuntat la postul de vicelider al grupului PSD din Camera Deputatilor, dupa ce conducerea partidului a refuzat sa isi asume esecul de la referendumul organizat pentru demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu. A urmat demisia senatorului Vasile Dancu din postul de vicepresedinte al PSD cu probleme de comunicare, dupa un conflict dintre acesta si liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.
Toti liderii Grupului de la Cluj au, in ultima perioada, o relatie tot mai proasta cu presedintele PSD, Mircea Geoana, pe care il acuza ca nu a dus pana la capat proiectul de reformare a PSD. Vasile Dancu declara, acum cateva luni, ca strategul Partidului Social-Democrat din ultima perioada este Viorel Hrebenciuc. La randul sau, Mircea Geoana a intepat conducerea PSD Cluj pentru rezultatele sub asteptari obtinute la alegerile pentru Parlamentul European.
Surse din PSD spun ca Ioan Rus doreste sa isi dedice mai mult timp afacerilor cu masini. El conduce reprezentanta din Cluj a RMB, dealer Mercedes Benz. Pe langa marca germana, compania condusa de Ioan Rus vinde si alte marci de masini. Cel mai recent show-room deschis la Cluj este cel al Mitsubishi. z
CV

Ioan Rus a detinut mai multe functii importante in administratia centrala si locala. Fostul presedinte al PSD Cluj a fost vicepremier in Guvernul Adrian Nastase si ministru al Internelor, apoi al Administratiei si Internelor. De asemenea, el a mai detinut functii precum cea de presedinte al Consiliului Judetean Cluj ori de prefect. Ioan Rus a preluat sefia PSD Cluj de la fostul ministru al Culturii si Cultelor, Grigore Zanc, in prezent membru al Consiliului National al Audiovizualului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.