In schimbul voturilor favorabile la bugetul pe 2008, PSD a obtinut de la Guvern suplimentÇŽri de sute de milioane de lei pentru judetele in care are presedinti de consilii judetene. Cei mai rÇŽsplÇŽtiti sunt sefii CJ din
In schimbul voturilor favorabile la bugetul pe 2008, PSD a obtinut de la Guvern suplimentÇŽri de sute de milioane de lei pentru judetele in care are presedinti de consilii judetene. Cei mai rÇŽsplÇŽtiti sunt sefii CJ din Teleorman si Olt, Liviu Dragnea si Jenel CopilÇŽu.


Pesedistii au negociat la sange proiectul de buget pe 2008, astfel incat, de teamÇŽ sÇŽ nu le treacÇŽ proiectul, liberalii le-au fÇŽcut cadou fonduri substantiale in judetele administrate de reprezentanti ai PSD. Din cele 30 de judete pentru care, in comisiile parlamentare de specialitate, s-a decis suplimentarea sumelor alocate pe anul viitor, 19 au presedinti de consilii judetene social-democrati. Astfel, potrivit propunerilor fÇŽcute la nivelul comisiilor, Arges ar urma sÇŽ primeascÇŽ in plus, pe langÇŽ fondurile stabilite initial de Guvern, 27 de milioane de lei, BacÇŽu - 20 de milioane de lei, Bistrita-NÇŽsÇŽud - 15 milioane de lei, Botosani - 20 de milioane de lei, BrÇŽila - 20 de milioane de lei, Constanta - 16 milioane de lei, Dambovita - 27 de milioane de lei, Dolj - 20 de milioane de lei, Giurgiu - 15 milioane de lei, Gorj - 17 milioane de lei, Ialomita - 16 milioane de lei, Iasi - 20 milioane de lei, Ilfov - 12 milioane de lei, Mehedinti - 15 milioane de lei, Olt - 30 de milioane de lei, SÇŽlaj - 15 milioane de lei, Suceava - 26 milioane de lei, Teleorman - 29 de milioane de lei si Vrancea - 27 de milioane de lei. Prin aceste suplimentÇŽri, conducerea PSD izbuteste sÇŽ ii rÇŽsplÇŽteascÇŽ pe multi dintre presedintii de CJ, precum si filialele pe care le conduc sau din care fac parte pentru scorul obtinut la europarlamentare, judete precum Teleorman, Vaslui, Olt, Dambovita sau Arges numÇŽrandu-se printre fruntasele de la scrutinul din 25 noiembrie.


CALCUL. Senatorul PD, Radu Berceanu, a fÇŽcut ieri un calcul al efortului bugetar fÇŽcut de Guvernul TÇŽriceanu in favoarea PSD, arÇŽtand cÇŽ acesta ajunge la 2,4 miliarde de lei, adicÇŽ 700 de milioane de euro. Berceanu a acuzat faptul cÇŽ s-a produs a€žun troc pe bani intre PNL si PSD", in schimbul sustinerii legii bugetului de stat in Parlament , PRM si PC primind, la randul lor, bani pentru cate un judet. Democratul a realizat chiar un clasament al a€žcelor mai norocosi/abili presedinti de consilii judetene", in top aflandu-se Olt, cu o majorare de 55,4% fatÇŽ de alocarea initialÇŽ, Teleorman cu 52,3% in plus, Vaslui (PRM) cu 40,9% in plus, Arges - 60% in plus si Dambovit a (PSD) - 51,8% in plus.


VOT. Toate aceste suplimentÇŽ ri ar urma sÇŽ fie dezbÇŽute si votate astÇŽzi in plenul reunit al celor douÇŽ Camere. Senatorii si deputatii au inceput ieri dezbaterile la bugetul de stat pe 2008, reusind, in aproape cinci ore, sÇŽ voteze proiectul pe articole si o parte din anexe, intre care cele care privesc bugetele pe anul viitor ale unor ministere si ale unor institutii, precum Presedintia sau Camera Deputatilor.
Desi era programatÇŽ sÇŽ dureze panÇŽ asearÇŽ la ora 22:00, sedinta a fost suspendatÇŽ in jur de 20:00 din cauza lipsei de cvorum, dupÇŽ ce mai fusese o datÇŽ interuptÇŽ din aceleasi considerente. Parlamentarii si-au fÇŽcut program panÇŽ vineri searÇŽpentru a termina bugetul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.