Profilul donatorului roman este departe de tiparul cunoscut: nu este bogat, are un venit personal de minimum 100-200 de euro, are varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani si cel putin studii medii finalizate.
World Vision Romania a realizat in acest an un studiu asupra comportamentului donatorului roman privind copiii defavorizati. Conform acestuia, 68% dintre romani au facut in trecut donatii pentru cauze sociale, iar cei dornici sa ofere sprijin copiilor defavorizati sunt in proportie de 86%. Acestia aleg sa ofere sprijin financiar in special copiilor saraci, ajutandu-i sa mearga la scoala, si copiilor cu dizabilitati. Oamenii tind sa se orienteze mai mult catre zone mai apropiate de cea in care locuiesc.
Aproximativ jumatate dintre respondenti sunt de parere ca Guvernul este cel mai in masura sa se implice in ajutorarea copiilor cu probleme din Romania, iar in al doilea rand, romanii cred ca organizatiile nonguvernamentale din Romania si cele internationale pot fi de ajutor in ceea ce priveste copiii defavorizati.