El a solicitat celor doi ministri sa pregateasca o ordonanta de modificare a legislatiei de mediu in care sa se prevada ca aproximativ o treime din "taxa pentru poluare de la autoturisme", constituita in continuare ca venit la bugetul de stat, este v
El a solicitat celor doi ministri sa pregateasca o ordonanta de modificare a legislatiei de mediu in care sa se prevada ca aproximativ o treime din "taxa pentru poluare de la autoturisme", constituita in continuare ca venit la bugetul de stat, este varsata la bugetul Ministerului Mediului, pentru diferite proiecte de reducere a gradului de poluare, au declarat surse ministeriale. Procentajul exact al sumei alocate pentru proiecte de mediu din taxa auto va fi stabilit in perioada urmatoare. Tariceanu a atentionat ca suma nu ar trebui transferata direct catre Fondul pentru Mediu, deoarece fondurile speciale nu sunt agreate de catre Uniunea Europeana, iar taxa ar trebui calculata in functie de emisia de carbon a autoturismului, daca va fi considerata ca o masura de reducere a poluarii. "Premierul a aratat ca daca se merge pe ideea de <<taxa pentru poluare de la autoturisme>> inclusa in legislatia de mediu, atunci aceasta ar trebui calculata pe emisia de carbon. El a cerut ca discutia publica sa fie gestionata de Ministerul Mediului, atentionand ca nu doreste ca taxa auto sa ramana in perceptia opiniei publice ca o taxa de colectare la buget", au afirmat sursele citate. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.