Premierul cere solutii ca birul pe masini sa ramåna sursa de venit la bugetul de stat

Desi a sustinut in permanenta, atat in tara, cat si la Bruxelles, ca taxa auto de prima inmatriculare este una de mediu, perceputa in vederea com
Premierul cere solutii ca birul pe masini sa ramåna sursa de venit la bugetul de stat

Desi a sustinut in permanenta, atat in tara, cat si la Bruxelles, ca taxa auto de prima inmatriculare este una de mediu, perceputa in vederea combaterii poluarii, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu “si-a dat arama pe fata”, recunoscand adevarul. Prezent la dezbaterile din Camera Deputatilor pe tema taxei, primul-ministru a cerut ministrilor finantelor si mediului sa stabileasca un sistem prin care taxa de prima inmatriculare auto sa fie varsata in continuare la bugetul de stat, iar aproximativ o treime din suma totala colectata sa fie alocata pentru proiecte de reducere a poluarii. Premierul a solicitat celor doi ministri sa pregateasca o ordonanta de modificare a legislatiei de mediu in care sa se prevada ca aproximativ o treime din „taxa pentru poluare de la autoturisme“, constituita in continuare ca venit la bugetul de stat, este varsata la bugetul Ministerului Mediului pentru diferite proiecte de reducere a gradului de poluare, au declarat surse ministeriale, citate de Mediafax. Procentajul exact al sum ei alocate pentru proiecte de mediu din taxa auto va fi stabilit in perioada urmatoare.

Tariceanu a atentionat ca suma nu ar trebui transferata direct catre Fondul pentru Mediu, deoarece fondurile speciale nu sunt agreate de catre UE, iar taxa ar trebui calculata in functie de emisia de carbon a autoturismului, daca va fi considerata ca o masura de reducere a poluarii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.