Unda de soc provocata de tragedia din dimineata zilei de 12 decembrie, din Phoenix (Arizona), a lovit si Oradea. Romanca impuscata de sot in fata propriilor copii este oradeanca. Intreaga comunitate baptista din Bihor, din care face parte si familia
Unda de soc provocata de tragedia din dimineata zilei de 12 decembrie, din Phoenix (Arizona), a lovit si Oradea. Romanca impuscata de sot in fata propriilor copii este oradeanca. Intreaga comunitate baptista din Bihor, din care face parte si familia Gabrielei Parasca, este in doliu. Gabriela Ardelean si-a cunoscut alesul inimii in 2001, in Austria, la o nunta. Dupa trei luni, s-a casatorit la Oradea cu Daniel Paulo Parasca, american originar din Bistrita. Fara a-l cunoaste indeajuns. Fericirea a durat putin, iar casnicia s-a transformat rapid intr-un calvar zilnic de certuri si violente. Dupa ce a fost de mai multe ori internata in spital in urma batailor primite de la sot, Gabriela a intentat divortul, obtinand si un ordin de restrictie impotriva sotului violent. Asta i-a curmat viata, la numai 30 de ani.

Evenimentele din dimineata zilei de miercuri 12 decembrie au fost lapidar prezentate de presa americana. Conform surselor oficiale, citate de „Romanian Tribune“ - publicatie a comunitatii romanesti din SUA, Gabriela Parasca a fost acostata de sotul ei, Daniel Paulo Parasca, in parcarea scolii private „Cathe dral Christian Academy“. Tanara isi aducea copiii la gradinita. Fara nici o replica, Daniel a scos un revolver si a tras cateva gloante direct in capul femeii. Unul dintre proiectile a ricosat, ranind-o grav pe fiica lor. Martori ai terifiantei intamplari au fost copiii Gabrielei si ai lui Daniel Parasca - o fetita de 4 ani si un baietel de 3 ani. La crima a asistat neputincios si pastorul Matt Green, de la „Centrul Crestin Catedrala“ (Glendale, Phoenix). Ucigasul si-a luat in graba copiii din masina sotiei si a fugit.

„A venit tata Dani la mami, a tras cu pistolul si mami a lasat capul jos. Eu am vazut ca-mi curge sange din genunchi si a inceput dintr-o data sa ma doara foarte tare piciorul. Am strigat si am plans, dar mami nu mi-a zis nici un cuvant. Dani m-a luat in brate si m-a pus in masina lui. Mi-a spus ca o sa fie OK si sa nu-mi fie frica“, sunt cateva dintre relatarile socante ale fetitei ranite de tatal ucigas, redate de „Romanian Tribune“.

Criminalul si-a abandonat fiica, grav ranita la genunchi, la spitalul John C. Lincoln din Phoenix. Pe baiat l-a lasat in grija unei familii de prieteni romani, dar fara a le spune ce s-a intamplat. Timp de cateva ore, Daniel nu a fost de gasit. Politia il cauta in intreg statul Arizona.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.