Bronz mondial la tenis de masa
Elizabeta Samara si Ioana Ghemes au castigat medalia de bronz in proba de dublu a Campionatelor Mondiale de tenis de masa rezervate juniorilor, intreceri derulate la Palo Alto. Dupa ce au reusit sa se impuna in sferturile de finala in fata rusoaicelor Ekaterina Kolodiajnaia si Elena Trosneva, cu 4-3, la capatul unei intalniri dramatice, junioarele noastre n-au mai rezistat presiunii si au fost invinse in semifinale de chinezoaicele Li Xiaodan si Wen Jia, cu 4-1, intrand in posesia bronzului mondial. Performanta care a marit zestrea noastra de medalii la Mondialele din SUA, dupa ce chiar in debutul intrecerilor echipa feminina a cucerit argintul dupa o finala tensionata cu China. (T. RIST)
Umilinta pe gheata
Reprezentativa de hochei pe gheaata a Romaniei a ocupat penultimul loc in Grupa A din Divizia a II-a a Campionatului Mondial rezervat jucatorilor de pana la 20 de ani, intrecere gazduita pana duminica seara de localitatea italiana Canazei. In ultimul meci, Romania a fost umilita de Italia, lidera seriei, cu scorul de 12-1 (0-0, 4-0, 8-1), onoarea tricolora fiind salvata de Nicolae Burdian in ultimele minute. Astfel, cu o singura victorie, si aceea obtinuta cu greu in fata exoticei Islanda, cu 4-2, dar si cu patru infrangeri, 0-6 cu Japonia, 4-5 cu Belgia, dupa loviturile de departajare, 2-3 cu Coreea de Sud si 1-12 cu Italia, echipa noastra a evitat retrogradarea in Divizia a III-a dar a dovedit din plin ca viitorul hocheiului romanesc nu se anunta deloc roz. (T. RIST)
Schumi invins in Cursa Campionilor!
Septuplul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, n-a reusit sa-si demonstreze calitatile si in afara "Marelui Circ", fiind intrecut, duminica, pe Stadionul Wembley, in finala Cursei Campionilor, de suedezul Mattias Ekstrom, care si-a pastrat titlul obtinut anul trecut.
Totusi, Schumi a dovedit ca este un as al volanului in semifinale, unde a reusit sa-l depaseasca pe francezul Sebastien Bourdais, cvadruplu campion in Indycar, dar si in Cupa Natiunilor, unde a cucerit trofeul pus in joc alaturi de Sebastian Vettel dupa ce i-au depasit in finala chiar pe detinatorii titlului, finlandezii Heikki Kovalainen si Marcus Gronholm. (T. RIST)