Lansare George Banu
Editurile Unitext si Polirom lanseaza astazi, de la ora 12, la Teatrul Act, in cadrul Festivalului National de Teatru, volumul criticului de teatru George Banu, "Peter Brook. Spre teatrul formelor simple". Cartea, a
Lansare George Banu
Editurile Unitext si Polirom lanseaza astazi, de la ora 12, la Teatrul Act, in cadrul Festivalului National de Teatru, volumul criticului de teatru George Banu, "Peter Brook. Spre teatrul formelor simple". Cartea, a carei editie originala a aparut la Editura Flammarion in 2005, este tradusa de criticul de teatru Delia Voicu, iar aparitia ei in romana a fost sprijinita de Ministerul Francez de Externe si Ambasada Frantei din Romania. Evenimentul are loc in prezenta autorului, care va tine totodata o conferinta despre "Peter Brook si trei generatii ale teatrului romanesc: Radu Penciulescu, Andrei Serban, Felix Alexa", la care va participa si acesta din urma. Va fi prezentata o inregistrare video cu Andrei Serban si va fi citita o scrisoare inedita de la Radu Penciulescu. Tot azi, la ora 15, la Sala "Elvira Popescu" a Institutului Francez vor fi proiectate filmele "Peter Brook, portret intim", realizat de Simon Brook (produs de ARTE, 2002) si "Hamlet de Shakespeare", un film de Peter Brook (produs de ARTE, 2002), avand la origine spectacolul acestuia pus in scena la Teatrul Bouffes du Nord. (I.P.)
Simpozion princiar
"Familia regala in cultura romaneasca" este tema simpozionului - la care sunt asteptate Altetele Lor Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu de Hohenzollern Veringen - organizat si gazduit azi (8 noiembrie), de la orele 10.30, de Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR). Printre subiectele ce vor fi abordate se numara cele privind colectia de tablouri a Regelui Carol I, sustinerea filonului de arta nationala de catre monarhie si prezenta reprezentantilor acesteia in Academia Romana, calitatile de scriitoare ale Reginei Maria de la a carei nastere se implinesc 130 de ani si tot atatia de la punerea pietrei fundamentale a Castelului Peles, autografele Reginei-poete Carmen Sylva si medalistica dedicata contributiilor familiei regale la propasirea culturii autohtone. Vor participa istorici si istorici de arta ai MNIR, ai Academiei si Bibliotecii sale, ai Bibliotecii Metropolitane, ai Universitatii Nationale de Arte si ai Institutului de Istoria Artei - acad. Dan Berindei, dr. Georgeta Filitti, dr. Mioara Ionita, Katiusa Parvan, Ioan Spatan, dr. Ioana Beldiman, Radu Ionescu, Ruxandra Beldiman. (L.D.)
Arhitecturi Igloo
Igloo media organizeaza azi, de la ora 17.00, lansarea primului album de arhitectura contemporana romaneasca - "Arhitecturi vazute prin igloo". Albumul cuprinde, intr-o prezentare grafica excelenta, cele mai bune proiecte publicate in revista "Igloo" in ultimii doi ani. Cele saisprezece proiecte selectionate, importante pentru productia de arhitectura din Romania, vor fi expuse pe larg, cu planuri, sectiuni, fotografii de detaliu, catalogul inaugurand astfel o serie de produse culturale aproape inexistente pe piata romaneasca de profil. Lansarea va avea loc concomitent cu vernisajul unei expozitii neconventionale de fotografie de arhitectura ce va fi gazduita de Libraria Carturesti timp de doua saptamani (8 - 22 noiembrie). Cele doua evenimente deschid o campanie initiata de igloo media, ce se va desfasura sub sloganul "Arhitectura merita o sansa" si prin care initiatorii isi doresc sa faca publicul constient de impactul arhitecturii la nivelul vietii de zi cu zi. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.