Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, sosit la Montevideo pentru a participa la un summit al blocului economic Mercosur, a estimat ca tarile emergente sunt noile motoare ale cresterii economice mondiale, informeaza
Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, sosit la Montevideo pentru a participa la un summit al blocului economic Mercosur, a estimat ca tarile emergente sunt noile motoare ale cresterii economice mondiale, informeaza AFP, citat de NewsIn. "Ne-am obisnuit ca locomotivele cresterii sa fie Statele Unite ale Americii, Europa si Japonia. Astazi, economiile in curs de dezvoltare au acest rol, urmate de economia europeana", a afirmat Almunia. El a mai precizat ca trebuie aplicate strategii "pentru a evita impactul negativ al tensiunilor financiare si a reduce dezechilibrele economiei mondiale".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.