Compania South Pacific Group a inceput saptamana trecuta in comuna Tunari de langa Bucuresti constructia unui cartier cu 173 de apartamente, in valoare de 23 de milioane de euro, urmand ca in aprilie 2008 sa initieze un alt proiect, de 41 de milioane
Compania South Pacific Group a inceput saptamana trecuta in comuna Tunari de langa Bucuresti constructia unui cartier cu 173 de apartamente, in valoare de 23 de milioane de euro, urmand ca in aprilie 2008 sa initieze un alt proiect, de 41 de milioane de euro, care va presupune 255 de locuinte.
"Constructia cartierului Adelaide, care insumeaza 173 de locuinte in valoare de 23 de milioane de euro, a inceput saptamana trecuta. Am vandut 70% din locuinte inainte de a incepe lucrarile", a declarat agentiei Mediafax George Prelea, presedintele South Pacific Group. Apartamentele sunt cu unul, doua sau trei dormitoare, si fiecare dintre ele are si o gradina, iar preturile sunt cuprinse intre 92.000 de euro si 170.000 de euro, fara TVA, intregul cartier urmand sa fie inaugurat in luna martie a anului 2009. "In luna iunie am mai cumparat un teren de 5,5 hectare in Tunari, unde in aprilie anul viitor vom dezvolta un nou cartier, Darwin, care va presupune 255 de locuinte in valoare de 41 de milioane de euro", a spus Prelea. Cartierul Darwin, care va fi inaugurat dupa un an si jumatate de la inceperea constructiei, va avea si o galerie de 2.000 de metri patrati de spatii comerciale, gradinita si cabinet medical. Fiecare dintre aceste apartamente va avea terasa proprie si gradina cu suprafata de 50 - 150 de metri patrati, iar preturile de vanzare pornesc din jurul valorii de 100.000 de euro. Cele mai scumpe vor fi apartamentele cu suprafete de 220 de metri patrati, care vor costa intre 285.000 si 300.000 de euro.
"La mijlocul anului viitor vom avea propria noastra companie de finantare, South Pacific Finance, pentru ca cei care cumpara sa poata obtine mai usor banii necesari", a adaugat George Prelea. South Pacific Group are deja in constructie doua cartiere in Tunari, Sidney - proiect de 112 apartamente, in valoare de 23 de milioane de euro, care va fi inaugurat in luna mai a anului viitor, si Melbourne, un cartier cu 71 de locuinte in valoare de 11 milioane de euro, care va fi finalizat in luna iunie.
Prelea a afirmat ca firma doreste sa cumpere teren in Tunari si sa investeasca nu numai in extinderea pe plan local (in Capitala), ci si in alte localitati din tara, precum Constanta si Brasov.
Compania South Pacific Group va incepe in vara anului viitor la Snagov, langa Bucuresti, constructia primului complex Grand Prix One din Romania, care va include o pista de automobilism de 3,8 kilometri, spatii comerciale, showroom-uri, restaurante si un hotel de patru stele. Proiectul are o valoare de 300 de milioane de euro.
Revenit in Romania dupa ce a trait 45 de ani in Australia, George Prelea a fondat compania South Pacific Group, impreuna cu fiul sau, Andrew, si cu un fost bancher, Richard Garner.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.