Potrivit unui studiu intitulat "Obiceiuri, atitudini si satisfactia publicului radio si TV", romanii prefera sa urmareasca la televizor emisiuni de stiri, filme artistice si emisiuni de muzica si divertisment (60,6%, 54,6% si 48%). Pro TV este cel
Potrivit unui studiu intitulat "Obiceiuri, atitudini si satisfactia publicului radio si TV", romanii prefera sa urmareasca la televizor emisiuni de stiri, filme artistice si emisiuni de muzica si divertisment (60,6%, 54,6% si 48%). Pro TV este cel mai urmarit post de televiziune mentionat spontan de 63,7% din respondenti, fiind urmat in clasamentul preferintelor de Antena 1, TVR 1, Realitatea, Acasa si Prima.
Romanii urmaresc jurnalele de stiri pentru a se informa in legatura cu situatia politica din Romania (75,8%), problemele sociale cu care se confrunta tara (75,7%) si situatia economica din Romania (73,9%).
La intrebarea "In ce masura credeti ca oamenii pot fi influentati in deciziile si comportamentele lor de zi cu zi", 72,4% dintre cei intervievati considera ca romanii sunt cel mai influentati de emisiunile TV care cuprind scene de violenta.
In ceea ce priveste ascultatul radioului, studiul a dat urmatoarele rezultate: A scazut numarul mediu de ore de ascultare atat in weekend ( 2,47% in 2007, fata de 2,54% in 2004), cat si in timpul saptamanii (3% in 2007, fata de 3,08% pentru 2004).
20% din cei intervievati asculta radio la locul de munca, in timp ce 12% asculta radio in spatii publice.
Europa FM este cel mai ascultat post de radio, fiind ales in topul preferintelor a 39,5% din respondenti. In top urmeaza Radio Romania Actualitati (33%), Kiss FM (30%) si Pro FM (18,8%).
Romanii prefera sa-si petreaca timpul liber, in weekend, urmarind programe TV (73,7%), practicand activitati sportive sau in aer liber (56,2%) si ascultand emisiuni radio (41%).
Studiul a fost realizat de INSOMAR pentru Consiliul National al Audiovizualului (CNA).
Rasvan Popescu, presedintele CNA, a comentat rezultatele studiului la Radio Romania Actualitati: "Sunt si vesti bune, privind cresterea consumului de stiri, a faptului ca oamenii au incredere in buletinele informative si considera ca urmarind aceste programe de stiri si dezbateri se pot orienta mai bine in realitatea inconjuratoare. Vestea proasta este ca un numar din ce in ce mai mare considera ca totusi, copiii sunt expusi unui continut audiovizual violent intr-o proportie prea mare, ceea ce arata ca noi va trebui sa gasim formule de a mai strange surubul atat in privinta violentei in alte emisiuni, cat si in filmele difuzate pana la ora 10:00".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.