Cancerul este una dintre bolile cele mai teribile ale omenirii. Ceea ce putini stiu este ca organismul uman contine permanent un numar mare de celule canceroase in organism, insa anticorpii stimulati de enzime le distrug repede.
Medicii spun ca unii oameni sunt predispusi genetic la cancer, insa procentul acestora este redus comparativ cu procentul celor care dobandesc in cursul vietii aceasta boala. Farm. Dumitru Raducanu a spus ca "solutia cea mai corecta in preventia aparitiei tumorilor maligne este mentinerea unui sistem imunitar puternic". Tutunul, cafeaua, bauturile artificiale, poluarea mediului sunt factori care distrug in timp sistemul imunitar. Un fumator inrait vatama tesutul pulmonar astfel incat in aceasta zona sistemul imunitar este suprasolicitat. Daca apare o imbolnavire, forta de lupta a organismului trebuie sa paraseasca zona plamanilor, ceea ce da posibilitatea celulelor canceroase sa se instaleze. Cu cat inaintam in varsta, cu atat procesarea alimentelor scade, ceea ce inseamna ca din hrana sunt absorbite tot mai putine substante nutritive. De aceea, persoanele trecute de 40 de ani trebuie sa recurga la administrarea de multivitamine sau minerale in fiecare zi. Cercetarile au aratat ca anumite substante nutritive inhiba, previn sau distrug celulele canceroase. Este si cazul unei substante din broccoli ce reduce forma periculoasa de estrogen, forma care ar fi vinovata de aparitia cancerului mamar.

>> Analizele de sange arata ca la pacientii bolnavi de cancer apar intotdeauna deficiente legate de substantele nutritive, ceea ce slabeste sistemul imunitar.