Elementele scutului american antiracheta, care vor fi instalate probabil de anul viitor in Polonia si Cehia, ar putea deveni tinta atacurilor rachetelor strategice intercontinentale ruse, dupa cum a declarat ieri pentru Interfax comandantul sef al fo
Elementele scutului american antiracheta, care vor fi instalate probabil de anul viitor in Polonia si Cehia, ar putea deveni tinta atacurilor rachetelor strategice intercontinentale ruse, dupa cum a declarat ieri pentru Interfax comandantul sef al fortelor strategice ruse, generalul Nikolai Solovtov. "Suntem obligati sa luam masurile necesare pentru a nu permite sub niciun pretext deprecierea potentialului rus de descurajare nucleara", a declarat generalul Solovtov. Acesta nu a exclus ca, in cazul unei incercari de acest fel, echipamentele scutului antiracheta din Polonia si Cehia sa fie alese ca tinte ale rachetelor intercontinentale strategice ale Rusiei, "la ordinul inaltelor autoritati politice si militare ale tarii". Tehnica de lupta pe care o detinem deja si pe care o vom detine in urmatorii cativa ani ne va permite sa strapungem orice scut defensiv, inclusiv pe acela al Statelor Unite, a mai spus generalul. Cu numai cateva ore inaintea acestor declaratii belicoase, Rusia a efectuat cu succes un nou test al unei rachete balistice intercontinentale in marea Barents. Potrivit agentiei Itar-Tass, a fost probabil vorba despre o racheta Sineva, model autorizat pentru testare printr-un decret al presedintelui din vara acestui an.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.