Comisia Europeana a aprobat Programul Operational pentru Pescuit. Ca urmare, miercuri, Romania va primi un avans de circa 16 milioane de euro, reprezentand 7% din fondurile alocate pana in 2013, anunta presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit s
Comisia Europeana a aprobat Programul Operational pentru Pescuit. Ca urmare, miercuri, Romania va primi un avans de circa 16 milioane de euro, reprezentand 7% din fondurile alocate pana in 2013, anunta presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, Gheorghe Stefan, citat de The Money Channel.

In Program sunt stabilite cinci axe prioritare pentru alocarea banilor: adaptarea flotei de pescuit, acvacultura, masuri de interes comun, dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti si asistenta tehnica. Potrivit acestui program, pescarii pot primi plati compensatorii pentru incetarea temporara a activitatii sau pentru pensionare anticipata.

De asemenea, pot fi sprijiniti financiar tinerii pescari care vor sa isi cumpere barci de pescuit sau pescarii care intentioneaza sa practice acvacultura ecologica.

Proiectele pentru dezvoltarea acvaculturii pot beneficia de o cofinantare de 60 %, din care 45 % reprezinta fonduri europene, iar diferenta este asigurata de la bugetul de stat. Pot beneficia de aceste masuri atat agentii economici, cit si asociatiile si organizatiile de producatori sau institutiile publice.

In perioada 2007-2013, Romania primeste 230 de milioane de euro din Fondul European pentru Pescuit. Agentia Nationala pentruPescuit si Acvacultura va gestiona aceste fonduri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.