Orange Romania deschide in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Bucuresti un centru de training pentru studenti, ce cuprinde o biblioteca, o sala unde vor tine cursuri specialistii Orange si un laborator unde studentii pot realiza lucrari practice si pot studia diverse echipamente de telecomunicatii.
Acesta se incadreaza in proiectul Orange Education Program, prin care vor fi indrumati si pregatiti viitorii specialisti in telecomunicatii si in care operatorul telecom a investit in total 500.000 de euro. "Prin deschiderea centrului de training ne dorim sa participam la formarea profesionala a studentilor, viitori ingineri, a declarat directorul tehnic Orange Romania, Thierry Souche. Este important pentru studenti sa aiba acces la cele mai noi tehnologii si sa interactioneze cat mai mult cu specialisti din domeniul telecomunicatiilor. De aceea, ne dorim sa extidem proiectul la cat mai multe universitati din tara."
In parteneriat cu Alcatel-Lucent, Orange a mai realizat o retea GSM experimentala care face legatura intre universitatile tehnice din Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca, pentru ca studentii sa vada cum functioneaza o retea GSM.
Mai trebuie spus ca, prin intermediul acestui program, 18 studenti de la aceasta facultate au beneficiat anul trecut de burse pentru intreg anul universitar, iar in acest an numarul lor a crescut la 30.